100 Commercials van al het StarWars speelgoed dat je vroeger niet had

In 1977 kwam de eerste StarWars film uit. Ik was toen 9 en dus hoefde ik me toen niet te schamen dat ik met StarWars poppetjes aan het spelen was zoals nu. Er was alleen één groot probleem StarWars speelgoed was niet overal verkrijgbaar en vaak was het ook erg duur.

Ondanks dat had ik een X-Wingsfighter, een aantal action figures (poppetjes dus) en een soort van eenpersoons tank die wel in een StarWars verpakking zat maar totaal niet in welke film dan ook voorkwam.

We hadden thuis wel wel folders waarin de Millenium Falcon, een AT-AT en een Death Star Space Station stonden en heel soms zagen we ze in speelgoedwinkels staan met een prijskaartje waarvan wij toen dachten dat je wel 5 jaar lang moest sparen en je verjaardagsgeld bij elkaar moest leggen om die te kunnen kopen.

Had ik toen internet gehad dan had ik waarschijnlijk de hele dag naar het Youtube kanaal van 12BACK gekeken. Daar kun je namelijk rond de 100 Amerikaanse televisie commercials zien van StarWars speelgoed van Kenner.

Dat de kwaliteit van de beelden niet echt om over naar huis te schrijven is had ik denk ik graag op de koop toegenomen.

Hieronder kan je een van mijn favorieten zien maar op het kanaal van 12BACK kan je ze allemaal op je gemak bekijken. Nog maar 12 maanden dan is het weer bijna Sinterklaas moet je maar denken…

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *