17 Januari 2012: Rodeo Drive, Hollywood Boulevard en Venice Beach

Lieve Moeder,

Vanmorgen stond ik om 09:00 uur fris onder de douche vandaan bij de Hertz om een auto te huren om naar LA te gaan. Ik kreeg een mooie glimmende Mazda 6 mee met navigatie (…) typte ‘Rodeo Drive’  in en begon richting LA te rijden.

Rodeo Drive is in Los Angeles de hangplek voor de rijken zeg maar een soort van hele simpele versie van de geweldige PC Hoofdstraat in Amsterdam. Je hebt hier winkeltjes van Louis Vuitton, Bulgari, Christian Dior, Chanel, Dolce & Gabbana en nog een paar van die zaken maar niet zo groot en mooi ingericht als in Amsterdam natuurlijk.

Na een dik uur rijden in de file kom ik bij Rodeo Drive aan. Nu nog die auto kwijt zien te raken. Ik zie een parkeergarage en besluit wat de kosten ook zijn de auto daar maar te parkeren. Ik zet mijn auto neer en moet daarna bij een automaat betalen. Toen ik een paar jaar geleden in New York mijn auto in een parkeergarage wilde zetten kostte me dat 18 dollar per half uur dus ik zet me schrap maar het valt enorm mee want voor 2 dollar per uur kan je hier parkeren dat is fucking goedkoper dan in Rotterdam Centrum. Ongelooflijk.

Ik loop de Rodeo Drive op en neer en bekijk de etalages en de hordes rijken Chinezen die hier met een tourguide door de straat worden geleid. Ik was niet van plan om de eerst 3000 jaar een broek te kopen van 3000 dollar dus na een half uurtje loop ik richting de auto en vertrek richting Hollywood Boulevard.

Begin nu toch wel een beetje honger te krijgen en stop bij een restaurant dat Mary’s Hamburger heet. Als ik ga zitten krijg ik een menukaart van de ober en als ik de menukaart opensla waar een afgetrainde gozert met ontbloot bovenlijf mij aanstaart wordt bevestigd wat ik al dacht te zien aan de ober, dit is een zeer ontzettend gay vriendelijk restaurant om het maar voorzichtig uit te drukken.

De hamburgers die ze maken zijn in ieder geval geweldig ik heb 3 kleine hamburgers besteld die elk van een ander soort vlees zijn gemaakt zo heb ik een bizon, struisvogel en Japans rund hamburgertje. Allemaal even lekker.

Voor ik in weer in de auto stap om door te rijden ga ik nog even naar het toilet en daar kom ik niet meer bij van het lachen. In het toilet hangt een discobol en discolampen en draait nonstop het nummer Dancing Queen van Abba. Wat zal het gezellig zijn op dit toilet op zaterdagavond… De ober verteld dat het toilet uitgeroepen is tot het beste horeca toilet van LA en dat is niet meer dan terecht.

Ik ga rijden richting de Hollywood Boulevard en zet mijn auto op een totaal leeg parkeer terrein voor 10 dollar per dag natuurlijk nog wel even gevraagd aan de mevrouw van het terrein of er nog plek was en of ik niet beter de volgende keer kon reserveren.

Ik begin op Hollywood Boulevard richting het Chinese Theatre te lopen en man oh man wat is het hier een teringzooi en vergane glorie. Als je een tatoeage wilt hebben ben je op de Hollywood Boulevard aan het juiste adres maar voor de rest is hier echt niets te zien. Overal waar je kijkt zie je wel de sterren op de grond van alle grote muziek- en filmsterren maar de grootste namen liggen hier voor tweedehands kledingwinkels (sorry vintage kleding), tattooshops, stripperkleding winkels, winkels die ‘medicinale’ weed verkopen en lege en verwaarloosde winkelpanden.

Het is misschien voor een artiest een grote eer om hier een ster te hebben maar de glitter en de glamour is hier ver te zoeken.

Na een uurtje heb ik het wel gezien en rij richting Venice beach en passeer onderweg beroemde nachtclubs als The Viper Room en  de The Whiskey A Go-Go op Sunset Blvd waar je regelmatig de beroemdheden van LA vinden.

Passer het beroemde bord van Beverly Hills en kom 20 minuten later aan bij Venice Beach. Ik ben nog niet uit de auto of iemand probeert mij bij een weedshop medisch te laten onderzoeken zodat ik een recept kan krijgen voor medicinale weed. Ik antwoord dat ik uit Nederland kom en ik geen recept nodig heb voor iets wat ik thuis op elke straathoek kan kopen.

De zon begint in de zee te zakken en de winkeltje gaan sluiten en het lijkt me verstandig om terug naar de auto te gaan want het volk dat hier nou nog rondhangt wil je niet in het donker tegen komen.

Ik ga weer naar de auto en ga rond rijden en eindig in Hooters op Long Beach. Schat van een serveerster, ziet er nog ook uit om op te vreten maar het eten daarin een stuk minder. Het restaurant is een grote kermis met 189 verschillende televisies waar 5 verschillende sporten op te zien zijn en een quiz die wordt geleid door een hysterische serveerster die haar kans heeft gegrepen om de showbusiness in te gaan en nu even presentatrice is geworden en waar bij elke vraag die ze stelt resulteert in 34 mensen die allemaal expres het verkeerde antwoord gaan gillen. Als het toilet dan ook nog eens ranzig blijkt te zijn wil ik zo snel mogelijk weg.

Na 25 mijl rij ik de parkeerplaats van Motel 6 in Anaheim op. Moet nog even een sprintje trekken naar het toilet door alle cola en vette eten, neem een douche en val binnen 5 minuten voor de televisie zit in slaap.

Morgen weer naar LA.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *