Art-o-mat: Kunst uit een oude sigarettenautomaat


Art-o-mat is een van de leukste initiatieven die ik in 2011 ben tegengekomen. Een Art-o-mat is een een oude sigarettenautomaat waar je kunst uit kan trekken. Op dit moment staan er in heel Amerika zo’n 90 van dit soort automaten. De kunst die je uit zo’n apparaat trekt kost $5,- per stuk en zit in een doosjes zo groot als een pakje sigaretten. Voorbeelden van kunst die te koop is of ooit is verkocht uit een Art-o-mat kan je op de website van Art-o-mat bekijken. Op dit moment hebben al 400 kunstenaars uit 10 landen meegedaan aan dit initiatief en wil je zelf ook meedoen dan kan je je hier aanmelden.

Op de website van Art-o-mat is ook een overzicht te zien van alle Art-o-mats die door heel Amerika geplaatst zijn en door op de foto’s van de apparaten te klikken kan je precies zien waar je de Art-o-mat kan vinden. Ik ga in januari even proberen een Art-o-mat in Los Angeles of New York te vinden.

Kijk ook ven naar de online store van Art-o-mat (de Shop-Art-o-mat)waar je allerlei leuke Art-o-mat artikelen kan kopen.

Share on:

Reacties op “Art-o-mat: Kunst uit een oude sigarettenautomaat

  1. Tijdje terug gezien in N’land. Maar dan zo’n auomaat die buiten aan de muur is geschroefd. Jammer, weet niet meer waar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *