Austin: Het Capitol, Hamburgers, “Mijn vriend Adam Curry” en BBQ

Austin-Capitol2

Vandaag doen we het rustig aan. Ik ben wakker geworden met een enorme hoofdpijn die waarschijnlijk is veroorzaakt door het ene Budweiser biertje dat ik gisteravond in 6th Street heb gedronken.

Ben vannacht ene paar keer wakker geworden en elke keer had ik hoofdpijn als ik wakker werd maar maar langzaam wegtrok maar als ik om 7:30 uiteindelijk echt wakker ben blijft er een bonkende hoofdpijn.

Ik lig op bed en kijk een aantal afleveringen van Roseanne die achter elkaar worden uitgezonden op de zender WE. Om 12 uur lopen we naar de auto en rijden richting Austin. Het is zondag en Austin geeft een beetje een uitgestorven. Er is wel een winkel centrum open maar daar is de parkeerplaats bastens vol en ook bij de eettentjes die we passeren is het heel druk voor de rest is alles dicht.

Austin-Capitol

We rijden naar het Texas State Capitol en parkeren onze auto vlak voor de deur wat ook weer aangeeft hoe rustig het is. We lopen de tuin in voor het Capitol en maken foto’s van de standbeelden in de tuin die allemaal verschillende fases uit de geschiedenis van Texas uitbeelden.

Je kan ook het Capitol in en na een grondige check met een metaaldetector moegen we naar binnen. We nemen de lift naar de vierde en lopen daarna terug naar beneden. Het Capitol is een prachtig gebouw met marmeren vloeren en schilderijen van alle oud-presidenten en oud-gouverneurs aan de wanden.

Ik ga naar het souvenirwinkeltje en koop het onvermijdelijke koelkastmagneetje en een Texaans vlaggetje.

We lopen weer naar buiten en gaan naar onze auto en rijden terug naar een hamburgertent (P.Terry’s) die we gezien hebben op Lamarstreet en parkeren op een verschrikkelijke slimme maar ook bizarre manier de auto. We bestellen 2 dubbele cheese burgers met een aardbeien milkshake en een patatje voor mij. Als we buiten zitten te eten komt er een hele nerveuze man bij ons staan en vraagt of wij Nederlanders zijn omdat hij dat dacht te horen. Hij blijkt veel familie in Nederland en Duitsland te hebben en woont nu in Austin en werkt nu voor een bedrijf dat van die grote reclame borden maakt die bij hotels voor de deur staan. De man is zeer aardig maar heel nerveus en gestrest wat niet heel vreemd is want hij heeft 2 verschrikkelijk zeikers van dochtertjes bij ‘m. Wat een dictatortjes zijn dat zeg. Vader had nog graag met ons willen blijven praten maar moet weg van zijn dochters.

Mijn hoofdpijn wordt weer erger en ik wil even naar huis en op bed liggen. Aangekomen val ik meteen in slaap om 5 uur wakker te worden.

Een tijdje geleden zat ik een stukje te lezen over picture encryption en kom via dat artikel terecht op de website van Adam Curry. Ik zit zijn blog verder te lezen en zie een artikel over het feit dat Google glasvezel wil gaan aanleggen in “zijn” stad en ik zoek uit welke stad dat dan is. Hij blijkt in Austin te wonen dus ik zoek het emailadres van Adam Curry uit en stuur ‘m een email met de vraag welke dingen we absoluut niet mogen missen als we in Austin zijn. Ik denk daar hoor ik nooit meer wat van. Binnen een uur heb ik een reactie en Adam Curry adviseert ons naar een BBQ te gaan. Dat is een restaurant waar ze op de BBQ klaargemaakte gerechten serveren.

freedmans

Om 6 uur stappen we in onze auto en rijden richting de Freedmen’s BBQ. We arriveren er al om 6:30 maar het is er rustig en we kunnen zelf een plek uitzoeken en gaan zitten ik bestel een Holy Trinity Plate en mijn vader Beef Short Ribs ik een colaatje en mijn vader een besteld een glas wijn van de wijnkaart.

Mijn vader heeft 2 grote stukken vlees en ik 4 en een worstje en we beginnen vol enthousiasme aan onze taak. Na een minuut of 20 gooien we de handdoek in de ring en krijgen de nogal hoge rekening geserveerd. 66 dollar WTF? We kijken de rekening nog even goed na en dan blijkt dat mijn vader het alle duurste wijntje (56 dollar per fles) van de kaart te hebben gekozen en nu 16 dollar voor een glas wijn moet betalen.

Cuthut

Op de parkeerplaats van Freedmen’s staat een reclamebord dat ons aan ons huisje dat we vroeger hadden op camping ’t Haasje in Oosterhout moet denken dat mijn moeder De Laatste X (Keer)” had genoemd maar wij, omdat we liever in Rotterdam bleven i.p.v. met die Neanderthalers op de camping te hoeven omgaan, de Kut Hut noemde.

We rijden rustig naar huis want ik heb trek in een ijsje dus we stoppen bij een supermarkt waar ik wat voor in de kerstboom koop maar geen ijs.

Bij het hotel aangekomen rij ik naar de frontdesk en wil thee gaan halen met iets van chocolade voor de spijsvertering en vraag aan mijn vader of hij ook thee of koffie wilt hebben. Hij zegt “Nee” ik zegt echt niet “Nee hoor jongkie” en als ik terug kom en in de auto zit en wegrij vraagt hij of ik even wil stoppen omdat hij toch wel een beker warm water wil hebben om koffie te maken van een 3 in een koffie zakje dat hij van thuis meegenomen heeft…

We kijken 4 afleveringen van Tosh.O en elf uur vallen onze ogen dicht. Om 2 uur wordt ik wakker van maagzuur (beetje ambitieus veel gegeten) en om 4 uur weer en moet na het drinken van water ook meteen over mijn nek. Val weer in slaap en slaap door tot de volgende ochtend.

Morgen naar San Antonio en naar de Pro Bass Shop

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *