BrandNewFresh filmtip: Hausu

Als je vanavond echt met kippevel op de bank wil zitten van de angst dan raad ik je de geweldige Japanse keiharde horrorfilm Hausu aan. Normaal houdt ik niet van dit genre maar voor Hausu uit 1977 (!) maak ik graag een uitzondering.

Je hebt films die worden gemaakt met een klein budget, je hebt films die worden gemaakt met geen budget maar Hausu was waarschijnlijk de eerste film ooit die een negatief budget had.

Aaaah rillingen lopen over mijn lijf bij het bekijken bij de zwevende vingers die de vleugel bespelen (0:19), het meisje dat gegrepen wordt door zeewier in haar eigen badkuip (0:22) en de hoofdrolspeelster die zo lelijk is dat de spiegels er van breken (0:24). Je ziet wel je kan geen seconden je aandacht laten verslappen de ene na de andere gruwelijke gebeurtenis spat van het scherm.

Dan de titel song die ik nu al uitroep tot de moeder aller soundtracks. Wat ik er van kan verstaan is dit de tekst:
I see in your eyes, where tomorrow is hiding in my heart
There’s a bell ringing loud, at the touch of your lips
Down the rainbow I’m sliding and the arrows keep following as thick as cloud…
Ja ja mensen dat is effe andere koek. Ik vind het ook zo knap hoe goed dit nummer in de film past naadloos komt en gaat dit nummer in de trailer.

En dan sta je rustig te bellen dan komt er ineens iets naar beneden wat niet echt duidelijk wordt wat het is, stort het hele huis in, sta je ineens in je Sloggie op een glazen vloer en verschijnt er ineens een kindertekening van een kat waar uit de mond bloed spuit. Het kan niet op!

Als een van de dames dan ook nog worden verslonden door de goedkope Steinway imitatie vleugel waar eerst de zwevende vingers nog een lekker moppie griezelmuziek op speelde dan begrijpt u dat ik de dvd al lang uit heb gezet, ik moet nog wel kunnen slapen vannacht.

Het beste wat Japan op dit moment te beiden heeft op horrorfilm gebied komt samen in deze Japanse horror/terror versie van “Het Kleine Huis Op De Prairie”, in één woord GENIETEN.

Patrick bedankt!


Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.