Brief van de stagebegeleider BrandNewFresh aan schoolhoofd stagiaire

Beste meneer Verdaan,

Vanmorgen ontving ik een email van u waar in u van mij om uitleg vroeg over het eindcijfer dat ik gegeven had aan de stagiaire Manon Smit die via uw school bij ons “stage heeft gelopen”. Het was volgens u nog nooit eerder was het voorgekomen dat een bedrijf een stagiaire geen cijfer maar een “teken” had gegeven.

Ten eerste bedankt voor het geweldige compliment, wij doen er namelijk alles aan om alles net even anders te doen dan de rest. Ten tweede het teken “π” staat voor ongeveer 3,14159 26535 en ik zal u uitleggen waardoor wij tot dat, in onze ogen zeer hoge, eindcijfer zijn gekomen.

Wij waren in het begin zeer blij dat Manon ons team tijdelijk kwam versterken en omdat zij van de opleiding Mode & Trends kwam dachten wij dat Manon prima in het BrandNewFresh team zou passen.

De eerste dag begon ze lekker enthousiast en vroeg meteen of ze wat geld kon krijgen om in de stad spulletjes te kopen om het kantoor een beetje op te fleuren. Gezien het feit dat wij hier altijd hard werken, de aankleding van het kantoor de laatste tijd een beetje er bij in was geschoten en wij Manon niet meteen wilden teleurstellen, gaven we haar daarom ons bankpasje en de pincode mee om een paar dingetjes voor het kantoor te laten kopen.

Toen wij aan het eind van de middag terugkwamen van een meeting buiten de deur troffen wij onze bureaus als volgt aan:

Wij waren in de veronderstelling dat Manon posters, leuke bekers of nieuwe ordners wilde kopen maar niet dat ze alles op ons bureau zou weg flikkeren en zou vervangen door roze Hello Kitty ellende ter waarde van 1591 euro!!! Ik heb weken zitten werken met een roze muis in de vorm van een hartje…

Manon was ook er sterk van overtuigd dat stage lopen als je een Mode & Trends opleiding doet inhoud dat je de hele dag een beetje magazines kan gaan zitten lezen en een onbeperkt kan gaan surfen op het internet dat is natuurlijk ook wel zo maar je moet er af en toe ook wel een stukje over schrijven bij ons. Dat onderdeel was haar totaal onbekend en was ze ook zeker niet van plan, om in haar woorden te spreken “Tssss ja dag…doe effe normaal”

Ergens in maart had ze nog niets anders gedaan dan wekenlang onderuitgezakt achter haar bureau de Cosmopolitan zitten lezen en FarmVille zitten spelen en we waren ook blij verrast dat ze toen ze hoorde dat er een pakketje opgehaald moest worden om autosleutels vroeg en dat ze dat wel eens even ging oppikken voor ons.

Ik weet het was ook naïf van ons om niet te vragen maar wij gingen in al onze onschuld vanuit dat als iemand om autosleutels vraag DEZE PERSOON OOK EEN RIJBEWIJS HEEFT en voor uw informatie, Manon heeft dus GEEN rijbewijs. Manon kwam lijkbleek na 3 uur uur op kantoor en bleek, dat lazen wij achteraf in het politierapport, 3 stoplichten uit de grond te hebben gereden en 10 voetgangers de stuipen op het lijf te hebben gejaagd door met 50 km rakelings langs ze over het trottoir te zijn gescheurd. Manon is die dag om 14:30 (langer konden we haar al toen niet verdragen op een dag) zonder iets te zeggen naar huis gegaan waarna mijn collega zijn auto aan het eind van de dag zo in de parkeergarage aantrof:

Manon zei de volgende dag (want haar mobiel stond natuurlijk die middag en avond uit) dat ze dacht dat ze het zo allemaal netjes had opgelost (“Ik had alles toch weer gemaakt” had ze verongelijkt geschreeuwd) en mijn collega moest nu maar niet zo onaardig meer tegen haar doen want er waren toch geen gewonden of dooien gevallen dus het viel allemaal wel mee.

U snapt wij hadden het gehad met Manon en vanaf toen hebben wij haar gezegd dat wij niets meer van haar verwachtte en dat ze alleen maar koffie en thee voor hoefde te halen en de keuken een beetje netjes moest houden. Hierbij stuur ik ook een foto van het keukentje van ons kantoor na het vertrek van Manon.

U begrijpt denk ik wel dat die 3,14159 26535 als cijfer voor de verrichtingen van Manon het afgelopen half jaar nog veel te hoog was en wij wensen u dan ook veel plezier met Manon als ze volgend jaar weer hele dagen op uw school rondzwerft.

Sans Avec Rancune

BrandNewfFresh

Share on:

2 Reacties op “Brief van de stagebegeleider BrandNewFresh aan schoolhoofd stagiaire

  1. Wow, dat moet ’n fantastisch mooie meid zijn geweest…….. anders had ze nooit ’n π gekregen voor haar stage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.