Weer Buschauffeurs, The Grand Budapest Hotel en een zwarte Jaguar

Het is onze tweede dag in IJsland en we worden om half 7 wakker. Nou we werden al een keer om half 4 wakker omdat een paar mensen het een enorm goed idee vonden om voor de deur van onze kamer een half uur te gaan discussiëren in een taal die wij niet verstonden. Als we om half 7 echt wakker willen worden en blijven, kijken we naar het Engelse ITV ochtendprogramma. Waar ik eigenlijk hoopte dat er Amerikaanse televisie te zien zou zijn want dat zou ongeveer wel met een satelliet schotel moeten kunnen worden ontvangen hier blijkt IJsland geen Amerikaanse of Canadese televisie te kunnen ontvangen, nauwelijks eigen televisie te hebben en alleen maar naar de BBC en ITV te kijken.

Om 8 uur gaan we ontbijten en moeten daarvoor naar de 8ste verdieping van ons hotel. Daar hebben we een fantastisch uitzicht over de baai en de besneeuwde bergen aan de overkant van de baai. Na een paar foto’s te hebben genomen gaan we heerlijk ontbijten en gaan we weer terug naar onze kamer. We mogen tot 12 uur op de kamer blijven en om 13:00 gaat onze bus naar het vliegveld dus we hebben nog wel tijd om even door de stad te lopen.

We lopen een wijk in waar we nog niet eerder waren geweest en daar blijken heleboel hotels en horeca te zitten van Café de Paris tot de Irish Pub alles is er aanwezig maar aangezien het nog geen half elf in de morgen is is het begrijpelijk een beetje een dooie boel.

Sowieso hebben we heel erg het idee dat we compleet buiten het seizoen in IJsland zijn. Als we door de haven lopen zien we namelijk bedrijven waar je mee kan gaan om walvissen te gaan bekijken en die zijn nog niet eens open. Bij het busstation staan tientallen bussen geparkeerd die wachten op drukkere tijden. Ook de winkelstraten zijn leeg en lijken alle winkels gesloten ondanks ze allemaal open zijn. De winkels verkopen bijna allemaal prachtige spullen maar het is allemaal onbetaalbaar. Alles is gewoon 1,5 tot 2 keer zo duur als in Nederland. Ik zag een paar sokken dat ik wilde kopen en die kostte 23 euro en koelkastmagneet die we heel burgerlijk van elke vakantie meenemen kostte 9 euro waar je in ander landen vaak niet meer dan 3 of 4 euro betaald.

Als we de grote winkelstraat helemaal hebben doorgelopen gaan we naar de kamer om die  precies om 12 uur verlaten en onze pasjes bij de receptie af geven. We wachten in de lobby tot het 12:45 is en lopen naar bus halte 6 (…) om ons op te laten pikken door de FlyBus. Er stoppen een aantal busjes bij de bushalte met allemaal weer verschrikkelijk chagrijnige buschauffeurs. Een van hen wordt zo moe van alle mensen die vragen of dit hun bus is naar het vliegveld dat hij de deur van de bus dicht doet en letterlijk een dame met haar hoofd tussen de deur komt vast te zitten. Lachen voor ons vervelend voor die dame en zeer onaardig van die buschauffeur.

Er is waarschijnlijk ergens een soort van beroepskeuze test op IJsland die er voor zorgt dat als je een complete mensen hater bent je automatisch alleen nog maar kan kiezen om als buschauffeur aan de slag te gaan. Alle andere IJslanders die we namelijk tegenkomen in winkels, hotels en restaurants zijn super aardig. Alleen die buschauffeurs, wat een onaardige bot volk is dat.

Dan stopt er een FlyBus en stapt er een grote man uit en die zegt “Lausberg 2 persons?” Wij durven geen nee te zeggen en dat zou ook dom zijn anders missen we onze vlucht. We stappen in en binnen 5 kwartier staan we op het vliegveld.

In tegenstelling to Schiphol heeft Iceland Air hier niet 3 balies om je koffers in te checken maar 30. We zijn meteen aan de beurt en onze koffer wordt ingecheckt en we gaan door de douane en eten even wat en stappen om 17 uur IJslandse tijd in ons vliegtuig. Iceland Air is een prima maatschappij met nieuwe kleine vliegtuigen. Je krijgt niet automatisch eten aan boord maar je moet alles kopen. We kopen een stokboordje ham/kaas met een doosje Pringles en een Tapasbouwdoos. We kijken samen naar de film The Grand Budapest Hotel omdat mijn charmante reisgenote die al heel lang wil zien. Ik vind de film erg leuk maar mevrouw Lausberg vind er niet veel aan. Ik kijk nog naar de film The Disaster Artist en ook die is prima om tijdens een lange vliegreis te bekijken. Als we nog 2 uur moeten vliegen zie ik dat er ook afleveringen van Falty Towers te bekijken zijn en kijk aflevering 1 en 2 en krijg meerdere keren een blik van mijn reisgenote dat ik wel heel hard zit te lachen.

Na 8 uur vliegen landen we in een belachelijk zonnig Seattle (29 graden) en slagen er ook deze keer weer in om langs de douane te komen door alle juiste antwoorden op hun vragen en vingerafdrukken te geven.

Als we bij de bagageband komen ligt onze koffer wederom vrolijk rondjes te draaien en gaan we op weg naar Budgetcar omdat we daar onze huurauto moeten ophalen.

Op het vliegveld staat een touringcar klaar die ons in nog geen 10 minuten naar een enorm gebouw rijdt waar alle autoverhuurbedrijven bij elkaar zitten.

Bij Budget zijn we meteen aan de beurt en worden geholpen door een super aardige gozer die ons voor 130 euro extra (dus totaal 330 euro) in een splinter nieuwe zwarte Jaguar SUV met minder dan 500 mijl op de teller lult. Omdat de GPS / Google Maps totaal niet werkt op onze telefoons moesten we sowieso een navigatie systeem huren en in de splinternieuwe Jaguar zit die er standaard in. Dus alles bij elkaar rijden we voor 80 euro meer 10 dagen in een fantastische wagen.

Het Ramada Hotel waar we de eerste nacht slapen ligt nog geen kilometer van het autoverhuur bedrijf dus helaas kunnen we vandaag niet echt nog heel veel kilometers maken in onze nieuwe auto. In het Ramada hotel zit ook een geweldig restaurant dus ook voor het eten hoeven we niet de deur uit. Wat ook wel fijn is want we zijn nu bijna 24 uur wakker en staan een beetje te tollen op onze beetjes ook omdat we best kapot zijn van de lange vliegreis. We eten beneden  in het hotel in het restaurant House Special Fried Rice en mevrouw Lausberg Pad Thai met twee cola om ons toch nog een beetje wakker te houden. Op de kamer ga ik dit verslag schrijven en stort mij charmante reisgenote in en valt snel in slaap.

Morgen gaan we naar het Quinault forest maar dat is maar 2,5 uur rijden dus dat valt ook wel mee. We doen het morgenochtend dus waarschijnlijk even lekker rustig aan. Waarschijnlijk…

 

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *