Cadeau tip voor de Kerst: Een rare onvoorspelbare camera

Diana-Mini

Tegenwoordig heeft elke mobieletelefoon al 12 megapixels en kan je dus betere foto’s maken met je telefoon nu dan met een digitale fotocamera die in 1995 nog duizenden euro’s kostte.

Waar houdt het dan op zou je zeggen, nog scherper kan niet dus er is maar één oplossing we gaan een hele andere kant op, we gaan keihard retro met Lomography.

Als je met een Lomo camera een foto maakt vliegen de kleuren alle kanten op en is het resultaat van je foto’s helemaal onvoorspelbaar. Ik heb zelfs wel eens gehoord van iemand die een rolletje had laten ontwikkelen (ja mensen we hebben het hier over een camera met een rolletje!) bij de Hema en daar vertelde ze hem dat bijna al zijn foto’s mislukt waren maar ze hadden er gelukkig 3 van de 36 hadden kunnen redden, de rest was weggegooid.

Dus niet echt een camera om je huwelijk of een geboorte mee te fotograferen maar een fotoreportage van Meppel of Kerst bij je schoonouders kan je hier aardig mee opkrikken.

lomofoto Nee deze is niet mislukt dit was de bedoeling

Bij o.a. Liefhertje en De Grote Witte Reus in Den Haag kun je al je sjizzel voor Lomography kopen en ook terecht voor meer informatie.

Trouwens zelf een digitale Lomografie camera maken is makkelijker dan je denk. Afgelopen zomer heb ik een prachtige Nikon CoolPix camera in een toilet van de Efteling laten vallen voor dat ik had kunnen doortrekken. Ik kan je verzekeren dat je eigen urine het zelfde effect geeft op een digitale camera qua kleur als Lomografie en je hoeft niet naar de Hema om je foto’s te laten ontwikkelen.

Share on:

2 Reacties op “Cadeau tip voor de Kerst: Een rare onvoorspelbare camera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.