Dallas: Wedstrijd Dallas Cowboys en Teriakyi als Thanksgivingmaaltijd

at&T-stadion

Als het er één ding is wat je leert van reizen is dat nooit iets gaat zoals je van te voren had bedacht. Toen we de kaartjes voor de Dallas Cowboys hadden besteld hadden we ook een parkeerkaart proberen te kopen. Was absoluut geen probleem om er een te kopen maar de prijzen voor zo’n kaartje varieërde van 80 tot 10.001 dollar. Je zou denken dan neem je toch de bus, de tram of de trein naar het stadion maar dit is Amerika je komt met je auto of je komt niet.

Onze, in Nederland, verzonnen oplossing was gewoon een hotel zoeken dat betaalbaar is en zo dicht mogelijk bij het stadion ligt en dan maar lopen naar het stadion. Gisteren hadden we nog helemaal bekeken hoe we moesten lopen dus vandaag zouden we om 12:00 uur lopend richting het stadion vertrekken. Maar we besloten om toch maar met de auto te gaan, we hadden onderweg een aantal bedrijfsterreinen gezien en als we de auto daar zouden parkeren hoefde we maar de helft nog te lopen.

Rijdend richting het stadion kwamen we allemaal parkeerplekken tegen maar ik besloot gewoon naar het stadion te rijden. Aangekomen in de buurt van het stadion was er aan de rechterkant een enorme parkeerplaats en daar kostte het 40 dollar om je auto neer te zetten. De volgende parkeerplaats, nog dichter bij het stadion, kostte 60 dollar. Ik besluit weer terug te rijden naar de fabrieksterreintjes en sla links af richting het honkbal stadion van de Texas Rangers. Daar zijn ook twee enorme parkeerplaatsen en bij de laatste kost het parkeren maar 20 dollar. Voor 20 dollar (14,70 euro) kan je nog niet eens een middag parkeren in Rotterdam centrum dus we parkeren onze auto daar.

bbq-buiten

Als we uit de auto stappen komen de BBQ geuren ons tegemoet. Overal wordt er gebarbecued op deze parkeerplaatsen. Sommige staan gewoon bier te drinken vanuit de achterklep van hun auto maar ook heel veel anderen hebben gewoon enorme party tenten opgezet met stoelen, bier bbq’s en sommige hebben zelfs televisies in hun partytent staan. Dan komen we tot het besef dat heel veel mensen hier gewoon tijdens de wedstrijd ook staan en helemaal geen kaartjes hebben voor het stadion maar gewoon hier op de parkeerplaats de wedstrijd volgen en dan naar huis gaan. Bizar.

Langzaam lopen we richting het stadion en sluiten aan bij de rij die ons naar de beveiliging zal brengen waar we gecontroleerd worden op wapens. En met wapens bedoel ik dan geen Stanley mesje of een ploertendoder maar pistolen en survivalmessen.

Mensen die mij kennen weten dat ik vaak naar het Feyenoord Stadion ben gegaan in het verleden maar elke vergelijking met een voetbalwedstrijd bekijken in de Kuip en hier een wedstrijd bekijken in het AT&T stadion van de Dallas Cowboys gaat mank.

Hier mag je gewoon bier drinken, je moet wel een klein fortuin bij je hebben om lazerus te worden wat een Miller Lite biertje kost 8,50 dollar. Alles is super schoon en gemoedelijk. De fans van de Dallas Cowboys en de Oakland Raiders lopen dwars door elkaar geen enkel probleem alleen een beetje boegeroep en pesterijtje heen en weer en dat is het.

Buiten is een groot podium gemaakt waar een DJ opzwepende muziek draait en een cameraman filmt alle mensen die voor het podium staan en die beelden verschijnen dan op een enorm video scherm waar er alleen buiten al 3 van staan. Mensen kunnen ook per sms hun boodschap sturen en die boodschap verschijnt dan ook op het scherm. Bij Feyenoord hebben ze alleen een krakkemikkig scorebord hier hebben ze als die mega schermen alleen voor entertainment voor de wachtende mensen die het stadion in willen.

Om half 2 gaat het stadion open en we lopen met de massa mee het stadion in. Wij moeten helemaal naar boven en nemen de ‘ramp’ na minstens 10 x heen en weer te hebben gelopen komen we op de bovenste verdieping van het stadion en daar kan je helemaal deze verdieping helemaal rond lopen. We lopen langs wel 40 plekken waar je eten kan halen en we maken foto’s op de plekken achter de doelen omdat je daar ook foto’s van buiten kan maken en een prachtig overzicht hebt op het enorme stadion waar 80.000 mensen in kunnen.

We kopen beide een Tender Chicken Basket en gaan naar onze plek. JEZUS CHRISTUS wat is dit een groot stadion en wat zitten wij hoog. We zitten op de een na hoogste rij van het stadion en als ik nu kijk naar de steile trap die ik net op ben geklommen maar dadelijk ook weer af moet slaat de schrik al om mijn hart. Er hangt een grote klok die aftelt hoelang het duurt voor de wedstrijd begint en het ene moment duurt het nog 70 minuten en de volgende keer dat ik kijk nog maar 20 en stormen de Oakland Raiders onder een luid boegeroep het veld op. In de tussentijd heb ik me vermaakt met het kijken naar de mensen die ons vak op komen, de 40 Cheerleaders van de Cowboys en alle filmpjes die op de enorme videoschermen worden vertoont. Deze schermen zijn onwerkelijk groot en ik denk zelfs groter dan het grootste scherm van de grootste bioscoop van Nederland.

Als de Dallas Cowboys het veld op komen gebeurt dat in 2 fases. Eerst komt er een hele groep met niet heel belangrijke spelers het veld op gerend door een erehaag van Cheerleaders en vuurwerk. Daarna komen de 5 populairste spelers een voor een het stadion in en dan schieten de vuurpijlen door het stadion en vliegen een paar zulke enorme steekvlammen de lucht in dat wij zelfs op de een na achterste rij de warmte voelen.

at&T-stadion-binnen

Dan het volkslied. Werd er in de Kuip wel eens een beroep gedaan op Lee Towers om te komen zingen bij een belangrijke wedstrijd, hier bellen ze artiesten van een ander kaliber. Mary J. Blidge is gebeld en die is er vereerd dat ze hier het volkslied mag komen zingen. Erg mooi helaas krijgt ze bij een uithaal zo veel applaus dat ze daarna alle zinnen eindigt in enorme uithalen maar toch even kippenvel momentje. Vooral omdat Amerikaanse soldaten een gigantische Amerikaanse vlag hebben uitgevouwen op het veld en hoe dichter het volkslied zijn einde nadert meer gaan wapperen met de vlag.

De Spelers gaan na het volkslied klaar staan en de wedstrijd word gestart. De wedstrijd is nog niet begonnen en de Dallas Cowboys staan met 7-0 achter. Hé een team dat nog niet helemaal scherp is als ze op het veld staan, dat herken ik dan wel weer uit de Kuip…

Tijdens elk moment dat het spel stilligt (en dat zijn er nog al wat tijdens een Football wedstrijd) worden we opgeroepen door het gigantische scherm om “Let’s Get Loud”. Ook worden we getrakteerd op close-ups van de Dallas Cowboys Cheerleaders waar er van de 40 minsten 20 geweldig zijn en de andere helft blond.

Halverwege komt er een optreden ten bate van het Leger des Hels. Disney kindsterretje moet geil wijf worden nummer 51 Selena Gomez (ex neukertje Justin Beeber) komt een paar nummers dansen en playbacken en dan begint de wedstrijd weer.

Na 4 quarters hebben de Dallas Cowboys de wedstrijd gelukkig toch nog gewonnen met 28-23 van de Raiders en begin ik eindelijk de spelregels een beetje te begrijpen.

Nou krijg ik door het hockey van mijn dochter altijd het idee dat voetbal een belachelijk ouderwetse en niet innovatieve sport is maar naar het bekijken van deze football wedstrijd helemaal.

Twijfelt de scheidsrechter dan gaat hij even langs de kant in een soort kastje staan waar je op het station pasfoto’s in kan maken en vraagt hij de beelden op net zolang hij de juiste beslissing kan maken. Beter dan na de wedstrijd je excuses aanbieden bij Studio Sport volgens mij.

Na de wedstrijd lopen we na bijna plat gedrukt te zijn op de roltrap naar onze auto en binnen 20 minuten zijn we weer in de hotelkamer en dan heb ik onderweg ook nog gestopt om een pakje sigaretten te halen.

We besluiten om nog een dag langer hier in Dalles/Arlington te blijven zodat we morgen naar de plek kunnen gaan waar JFK is doodgeschoten en een beetje op Black Friday koopjesjacht. We willen dat even gaan regelen bij de balie en dan doorlopen naar het restaurant naast ons hotel waar we gisteren ook lekker hadden gegeten.

De hotelbalie is gesloten en de rijen bij Cracker Barrel zijn belachelijk lang. Volgens de dame aan de deur zijn we over 20 – 30 minuten aan de beurt. We besluiten in de hotelkamer te wachten en daar bel ik met de receptie en de dame die ik aan de telefoon krijg verdenk ik er van al een beetje veel drank op te hebben of een pretsigaret te hebben gerookt want die is me een beetje te happydepeppie. Ze vraagt mij ook om via de website van Expedia de kamer een langer te boeken en dat weiger ik omdat ik daar haar voor bel. Ik heb ook nog een schone handdoek nodig en een extra deken want het is hier ’s nacht stervens koud dus ik vraag of ze nu wel op het kantoortje is en besluit naar de frontdesk te gaan. Nou daar staat ze hoor onze hotel medewerkster lekker te stuiteren achter de balie maar de handdoeken en dekens krijgen we mee en kamer is voor een extra dag gereserveerd. Kan alleen niet meteen betalen maar dat moet ik morgen even komen doen. Prima.

We lopen door naar CrackerBarrel en de wachtrij bestaat uit 99% Cowboys fans die sterven van de honger en ik heb geen idee of onze naam al omgeroepen is. Het meisje die de namen opnoemt van de mensen die kunnen gaan eten waar ik aan wil vragen of we al aan de beurt zijn geweest heeft een hysterische paniek in haar ogen en kan de drukte echt niet aan en ik zie meteen “Dit gaat niet goed komen.”

We besluiten weg te gaan en even ergens anders wat te gaan eten. Thanksgiving is alleen alles dicht. Zelfs Chinese restaurants, Mc Donalds en de Wendy’s zijn allemaal gesloten waardoor we na half uurtje rondrijden ons Thanksgiving maaltje bij elkaar staan te sprokkelen in een tankstation. Bij het afrekenen vraagt de dame achter de kassa ons vol medelijden vraagt of dit echt ons Thanksgiving maaltijd is of een ‘afterwork snack’. We besluiten om haar gerust te stellen en te liegen dat dit onze ‘After work snack” is.

We hebben twee teriyaki magnetronmaaltijden die eigenlijk best nog wel binnen te houden zijn, een flesje melk voor mijn vader en een fles jus d’orange en een mega Muffin voor mij.

Ik haal een oude beker uit de vuilnisbak en vul ‘m met water en verwarm ‘m in de magnetron om op die manier thee te zetten die wonderlijk genoeg ook nog best lekker is. Het heeft ook best voordelen als je geen fijnproever bent…

We zijn kapot en rond elf uur gaan de luikjes dicht.

Morgen naar Dallas.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *