De lijdensweg van een webdesigner bij het maken van een website in 9 stappen

Op de zeer grappige website van theoatmeal.com staat stap voor stap beschreven hoe een prachtige website ontworpen door professionele webdesigner langzaam in het ontwerpproces stap voor stap geruïneerd wordt door de belachelijke ideeën, suggesties en eisen van de klant.

Stap 6 “The Client gets others involved” is voor mij zeer herkenbaar ondanks ik geen websitedesigner maar een grafisch ontwerper was. Ik moest een keer voor een klant een verpakking ontwerpen en die klant die nam zijn moeder (die tussen de 80 en schijndood was) mee naar mijn studio om dan met z’n drieeën samen het ontwerp te maken dat voor jongeren bedoeld was. Het leuke was dat de klant en zijn moeder het overleg dan ook nog eens fluisterend deden zodat ik me een gast voelde in mijn eigen kantoor. Je begrijpt dit was een groot succes…

Tip: Armand “Animal /Alan Harper” Verhoef

Share on: