Dit is de echte reden waarom Bert en Ernie niet gaan trouwen

Afgelopen week was er in verschillende media het volgende bericht te lezen: “De sterren van Sesamstraat Bert en Ernie gaat niet met elkaar trouwen. In de Verenigde Staten is een online petitie gestart om dat voor mekaar te krijgen, maar de makers zijn tegen: ‘Het zijn poppen, ze hebben geen seksuele voorkeur’. De initiatiefnemers van de petitie wijzen op de vele zelfmoordpogingen onder homo tieners en vinden het dé manier om kinderen te laten zien dat pesten en homofobie fout is.”
Stel je bent jong en homo in Amerika dan is het dus belangrijk voor jou dat Bert en Ernie uit de kast gaan komen omdat dat dan twee hele belangrijke rolmodellen voor je kunnen zijn… Als ik ooit een liefdeloos en sexloos duo heb gezien dan zijn het de heren Bert en Ernie wel. Waarschijnlijk is die petitie gestart door een of andere tea party moeder van een gay zoon die zich dan na jarenlang verzet er bij heeft neergelegd dat haar zoon gay is maar dat ie, voor haar gemoedsrust, in hemelsnaam niets meer doet dan tekeningen van elkaar maken en tikkertje doen met zijn gay lover…

Ik heb me jaren geleden al verbaasd over de relatie tussen Bert en Ernie en ik weet al heel lang wat die relatie is tussen de twee: geen broers, geen gay lovers maar ze wonen in een woongroep voor zwakbegaafden en delen een kamer.
Even serieus, ze hebben werk (sociale werkplaats dus) maar zijn wel bang in het donker. Ernie zit hele dagen met banaan in z’n oor, spelen nog met speelgoed en hebben nog steeds moeite met tellen. We zijn er uit wat mij betreft, die twee gaan nooit trouwen en als je jong en gay ben zou ik daar maar heel blij mee zijn. Die gasten hebben toch ook totaal geen kledingsmaak (ze lopen al jaren in dezelfde streepjes truitjes) en het interieur van hun huis is ook hopeloos. Lekker rolmodel!

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *