Echte hippe vogels hebben natuurlijk zonnepanelen: Het Solar Vogelhuisje van oooms

Kom ik vanmorgen in mijn tuin hebben de Koolmeesjes, die van mij al dik 2 jaar het vogelhuisje dat aan mijn schuur hangt kraken, zonnepanelen geplaatst op hun dak ook natuurlijk weer zonder te overleggen met mij…

Nee even serieus (…) dit Solar Vogelhuisje kan je kopen via de webshop van oooms.nlĀ en kost 70,- euro. Nu zal je misschien denken “Waarom een zonnepaneel op een vogelhuisje, vogels hebben toch geen, televisie, wasmachine of stofzuiger en dus geen elektriciteit nodig?” dat klopt. Met de energie die opgewekt wordt met het zonnepaneeltje wordt als het donker is het stokje aan de voorkant van het vogelhuisje verlicht.

Niet dat de vogels in het donker niet meer hun huisje kunnen vinden maar de makers hopen dat het lichtje insecten aantrekt zodat de vogeltjes gewoon van uit hun huisje door alleen hun koppie door het gaatje te steken een late-night snack kunnen vangen. Dit kunnen ze dan net zolang doen tot ze zo dik zijn dat ze niet meer met hun dikke lijf uit hun huisje kunnen komen en gewoon keihard doodgaan. Dat laatste heb ik overigens zelf erbij verzonnen.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.