Een Japanse Zen tuin in je woonkamer met de Zen Table

Wat: Zen Table
Prijs: n.n.b.
Website: kickstarter.com

Dit zijn de leukste dingen om over te schrijven, producten die geweldig zijn maar nog niet eens op de markt zijn gebracht. Simon Hallam heeft een tafel uitgevonden waar zand in zit en waar de d.m.v. een computer en een in de tafel gebouwde robot tekenarm patronen, vormen en afbeeldingen kunnen worden gemaakt in het zand. Het eindresultaat lijkt heel erg op een Japanse Zen tuin en daarom heet de tafel de ‘Zen Table’.

Simon Hallam had dit project ingeschreven bij kickstarter.com om zijn startkapitaal van 25.000 dollar bij elkaar te krijgen en dat is ‘m gelukt sterker nog hij heeft meer dan 35.000 dollar opgehaald. Er zijn twee versies van de Zen Table een desktop versie van 33 x 24 cm en een koffietafel versie en die is 142 x 99 cm maar zoals je Hallam hoort zeggen in de onderstaande video is de Zen Table schaalbaar en ook te maken in een veel grotere tafel en zelfs een bar.

Ik heb de onderstaande clip een keer op 10 bekeken en begrijp nog niet echt goed hoe het werkt. Ben overigens na tien keer die video bekijken wel al behoorlijk ‘Zen’

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *