Fuck Lowlands koop nu kaarten voor het BrandNewFresh Zomerfestijn 2010!

Eerder hadden wij al bekend gemaakt dat zaterdag 14 augustus in zalencentrum “Astrid” in Sittard het BrandNewFresh Zomerfestijn zal plaats vinden met o.a. DJ Black Spider en MC Harry & Ingrid en The Turds of Misery en eindelijk kunnen we nu het totale programma bekend maken.

Op het BrandNewFresh Zomerfestijn 2010 zullen de volgende bands optreden:

Buiten Podium
12:00 uur Trio Zagreb
14:00 uur The BlueBand
16:00 uur DJ Black Spider en MC Harry & Ingrid
18:00 uur Dirrrty-Eric

Beatrixzaal
13:00 uur Sweet Baby Jesus and The Orphans
15:00 uur The Hair Stylistics
17:00 uur The Turds of Misery
19:00 uur The Electronic Polkas

Kaarten kosten 25 euro p.p. maar schiet op want VOL=VOL!

Trio Zagreb
Over Trio Zagreb is de laatste maanden al genoeg gezegd en geschreven. Natasha de zangeres, verbrak haar relatie met Iwan de basgitarist om met Igor de gitarist verder te gaan maar keerde na 2 maanden al weer met hangende pootjes terug naar Iwan. Muzikaal blijft Trio Zagreb natuurlijk boeien met hun oorstrelende balkan klanken. De organisatie heeft afgesproken met Trio Zagreb dat ze al hun hits van de afgelopen 25 jaar zullen spelen én als bonus het hele nieuwe album “Lovers in Zagreb by Night” integraal te gehoren zullen brengen.
Buiten Podium 12:00 uur

The BlueBand
Het verhaal is bekend, The BlueBand had al een sponsorcontract met Unilever voordat ze een platencontract hadden. In 2008 splitste The BlueBand zich af van The Blue Man Groep omdat ze het trommelen helemaal zat waren en zich helemaal toe wilde leggen op de muziek catalogus van Jan en Zwaan en de Kermisklanten. Op dit moment zijn de drie heren (?) een wandelende arccordeon muziekencyclopedie en spelen ze de zalen in Nederland en de ons omringende landen avond aan avond plat.
Buiten Podium 14:00 uur


DJ Black Spider en MC Harry & Ingrid
Na het weergaloze succes op het festival van 2009 konden we niet anders dan wederom DJ Black Spider en MC Harry & Ingrid uitnodigen met hun geweldige mix van snoeiharde Nederlandstalig HipHop en smartlappen. Wie herinnert zich niet de angstaanjagende goede Nederlandse versie van Straight Outta Compton van N.W.A. door Harry omgedoopt in “Ik kom uit Schiedam Noord (en ik hebt gistermiddag een kit vermoord)” Dit wordt weer anderhalf uur ademloos genieten!
Buiten Podium 16:00 uur

Dirrrty-Eric (viezerik)
Festivaldirecteuren zijn huiverig om Dirrrty-Eric te contracteren want met deze man weet je nooit wat je krijgt: of het optreden is geniaal of hij raffelt het ene nummer na het andere nummer af en zit na 30 minuten weer in zijn kleedkamer. BrandNewFresh durft deze gok wel aan want wij zeggen altijd “Een slechte Dirrrty Eric is altijd nog 10 x beter dan een goede Ronald Vos of een fantastische Marcel Jansen!” om er zo maar een paar te noemen.
Dirrrty Eric staat bekend om zijn wervelende shows met een enorme hoeveelheid publieksparticipatie. Op de foto hierboven ziet u hoe Dirrrty Eric op het Zomerfestijn 2004 zijn Shure microfoon (die borg waren we wel helaas kwijt) terwijl hij op de basdrum van de drummer stond en over het publiek crowdsurfend tot aan het snoer anaal inbracht. Die avond werden van alle doktoren van het Maasland Ziekenhuis in Sittard het weekendverlof ingetrokken om Erik van zijn microfoon los te trekken.
Buiten Podium 18:00 uur

Sweet Baby Jesus and The Orphans
In de Bearix zaal beginnen we de dag rustig met de gospelklanken van de Sweet Baby Jesus and The Orphans. Sweet Baby Jesus and The Orphans brengen dit jaar hun 4de album al weer uit met de titel “If he was a fisher we are his fish” wat op de klanken van hier en daar een enkele triangel helemaal weer a capella is. Dit levert dan natuurlijk altijd fijn sample materiaal voor andere artiesten waaronder DJ Black Spider (die later die dag optreedt op het buiten podium) die het nummer “Holy Holy Catfish” gebruikte als basis voor zijn nummer “Zondag is mijn vrije dag (dus lekker vissen in de Maas)”
Beatrixzaal
13:00 uur


The Hair Stylistics

Rond The Hair Stylistics is het een paar jaar stil geweest maar wat wil je na jarenlang non-stop toeren door Japan, Indonesië en Maleisië waar al hun laatste vijf albums de platina status hebben gehaald. Nu pakken ze de draad weer op en geven hun eerste concert in 3 jaar (!!!), en ja daar zijn we heel trots op, op het BrandNewFresh ZomerFestival 2010!!! Iedereen weet natuurlijk nog hoe de The Hair Stylistics ooit als grap een band begonnen na sluitingstijd in de kapperszaak van Serge (2de van links) en meteen een knoepert van een hit scoorde met hun single “Cut, in the name of love”, de rest is eigenlijk popgeschiedenis
Beatrixzaal 15:00 uur


The Turds of Misery

The Turds of Misery (T.O.M.) is de tweede band die getekend had na DJ Black Spider en MC Harry & Ingrid. De band T.O.M. is al jaren het best bewaarde geheim van Tallahassee Florida USA en spelen een mix van grunge en reggae die ze zelf omschrijven als “Greggae”. De grootste hit van T.O.M. “Smells like ganja spirit” dateert alweer van 2001 maar binnenkort komt er weer een nieuw album en een live DVD die grotendeels zal worden opgenomen tijdens het BrandNewFresh Zomerfestijn 2010.
Beatrixzaal 17:00 uur

The Electronic Polkas
Om 19:00 uur zal de Beatrixzaal nokkie nokkie vol zitten want wie wil er nou niet het optreden van The Electronic Polkas zien? The Electronic Polkas zijn in heel de wereld bekend om hun geweldige energieke optredens. Zo energiek zelfs dat tijdens het concert dat ze gaven in Roskilde 7 jaar geleden door verdrukking 91 doden vielen. The Electronic Polkas wilde toen hun instrumenten aan de wilgen hangen maar na een optreden op de bruiloft van de zus van de zanger begon het weer te knagen. Twee jaar geleden vierde ze hun grote comeback met de “Que Sera, Sera” wereldtournee en kwamen ze keihard terug met de dubbelaar “Non je ne regrette rien” die in 17 landen (waaronder Suriname en Venezuela) op nummer 1 heeft gestaan.
Beatrixzaal 19:00 uur

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *