Ga de kou te lijf met de Fireplace Beta

Wat: Fireplace Beta
Prijs: Gratis
Website: tedmartens.com

De Elfstedentocht staat voor de deur (waar ik overigens al h-e-l-e-m-a-a-l klaar mee ben voor hij goed en wel begonnen is) dus dat betekent dat het aardig koud is in Nederland. BrandNewFresh.com zou BrandNewFresh.com niet zijn als we niet een geweldige tool zouden hebben waar je deze strenge winter heerlijk warm bij blijft dus presenteren wij: Fireplace Beta gemaakt door Ted Martens.

Fireplace Beta is een computerprogrammaatje dat eigenlijk nog te goed zou zijn geweest om op je Commodore 64 computer te gebruiken maar is zo ‘vintage’, ‘retro’ en gewoon ‘lullig’ dat het weer leuk wordt.

Even het programma downloaden op je computer (werk op Mac en Windows) en op het icoontje klikken en de gezelligheid van een 8-bit open haard komt je kamer binnen. Het programmaatje reageert op de teksten die je typt en die linksboven in het scherm verschijnen. Eerst moet je ‘Fireplace’ intypen, daarna ‘Log’ (blokje hout dus) en daarna ‘match’ en daar steek je het blok hout mee aan.

Maar dat is niet alles je kan ook nog heerlijk marshmallows boven het vuurtje houden (typ ‘Marshmallow’) en door je richtingspijltjes kan je die ook dichter en verder in het vuur houden. Is je marshmellow klaar voor consumptie typ dan ‘Smore’ of ‘Eat’. Heb je nog meer honger typ dan ‘Hotdog’. Echt spectaculair wordt het als je ‘Fireworks’ intypt en oude foto’s en papieren kan je verbranden door ‘Photo’ en ‘Paper’ in te typen. Ben je helemaal weer opgewarmd druk dan op de ‘Escape’ toets of typ ‘Water’ en het vuur wordt gedoofd.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *