Het gerste van de CES | De PS-HX500 platenspelen van Sony digitaliseert ook meteen je vinyl platen

logo-ces-2016Elk jaar wordt in Las Vegas de Consumer Electronica Show (CES) gehouden. Tijdens deze beurs laten alle grote electronica merken hun nieuwste producten zien. De GadgetDudes hadden natuurlijk geen budget om daar heen te vliegen en reportages te maken van de beurs dus speuren ze het hele internet af naar de meest opmerkelijke producten die zijn gepresenteerd tijdens de CES van dit jaar.

Vandaag behandelen we de PS-HX500 platenspeler van Sony. Eigenlijk misschien niet het grootste nieuws op het gebied van platenspelers want Technics heeft door de nieuwe populariteit van vinyl platen ook weer besloten om een nieuwe versie van de SL 1200 op de mark te gaan brengen namelijk de SL-1200GAE maar daar binnenkort misschien meer over.

De PS-HX500 platenspeler van Sony dus. Als eerste het ontwerp, deze plantenspeler heeft een geweldig strak minimalistisch ontwerp en lijkt op de vormgeving die Braun gebruikte voor zijn electronica. Er zit geen knop te veel op en is voor het grootste gedeelte zwart met hier en daar een paar witte lettertjes.

sony_turntable_ps-hx500

Deze PS-HX500 platenspeler is een van de apparaten uit de Hi-Res Quality reeks van Sony. Een aantal apparaten voor het afspelen van audio van zo hoog mogelijke kwaliteit. Zoals eerder gezegd kan je niet alleen vinyl platen afspelen maar je kan, omdat de PS-HX500 ook een USB uitgang heeft ‘m ook aansluiten op een Apple of Windows computer, de platen die je beluisterd ook meteen digitaliseren. Deze platen speler heeft namelijk een zogenaamde “High quality DSD native converter” waarmee je je vinyl platen kan rippen als “double-rate” en “single-rate DSD files” van 5,6MHz/1bit en 2,8MHz/1bit en WAV files.

PS-HX500-platenspeler-outputs

Ook zeer handig is de ‘Output select” knop waarmee je kan kiezen of de output die de platenspeler geeft geschikt is voor de Phone ingang op je versterker (en als je die niet meer hebt) een normale Line ingang.

De PS-HX500 platenspelen van Sony komt uit rond april en krijgt een prijs van  500 euro. Wil je echt alles weten over dePS-HX500m dan moet je maar even kijken naar onderstaande video.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *