Het meest verschrikkelijk optreden dat ik ooit gezien heb: Arlt (het voorprogramma van The National in 013)

Ja The National was dus geweldig in 013 maar het voorprogramma, het Franse duo Arlt, was werkelijk verschrikkelijk en het slechtste voorprogramma/optreden dat ik ooit gezien. Ik weet het is moeilijk om een voorprogramma te zijn, niemand zit eigenlijk op je te wachten en hoopt dat je zo snel mogelijk optieft zodat de band begint waar ze echt voor komen. Het begon al meteen slecht, “Zij van Arlt”  sprak nauwelijks een woord Engels en begon haar optreden met de woorden “Zhank You verreis nice” of iets in die strekking.
“Hij van Arlt” kon nog best een lekker moppie gitaar spelen maar wat “Zij van Arlt” daar overheen voor klanken uit haar keel te voorschijn toverde was werkelijk angstaanjagend. In het hele optreden heeft ze denk ik 3 keer de juiste noot gezongen en haar podium presentatie was een combinatie van een staande schemerlamp die in de brand stond en een afwasteiltje met een gat er in. Ik heb optredens op scholen, personeelsavonden en bonte avonden gezien die het niveau van dit duo “Rot en Vervelend” uit Parijs ver overtroffen. 7 Of 8 nummers lang duurde de marteling van mijn trommelvliezen door dit duo dat als dit optreden in Rotterdam was geweest 100% zeker van het podium was gejaagd. Tilburgers blijken een stuk beschaafder te zijn wat dat betreft. Maar zoals jullie misschien weten ik hou enorm van slechte dingen dus IK HEB EEN VIDEO OPNAME GEMAAKT met mijn foto toestel en ook nog van het absolute dieptepunt van het optreden van Arlt dus jullie kunnen er ook van genieten!

Het grappige van het geheel was dat de heren van The National zeiden dat ze grote fans waren van Arlt en dat ze trots waren dat Arlt met hun mee waren op tournee om in hun voorprogramma te komen spelen. Ik denk dat ik niet de enige was in 013 die toen dacht dat ie in de maling genomen werd…wat een ellende.

(klik op bovenstaande afbeelding of op “Continue reading” om de clip te bekijken)


Share on:

2 Reacties op “Het meest verschrikkelijk optreden dat ik ooit gezien heb: Arlt (het voorprogramma van The National in 013)

  1. Hahaha, helemaal mee eens hoor. Behalve dan de heren van the National volgens mij niet zeiden dan zij fan van Arlt waren, maar dat ‘de hij en zij’ van Arlt grote fans van The National waren. En daarom waren ze dus trots, dat ze zulke trouwe fans hadden die helemaal naar Tilburg reisden voor ze.

    Maar ik kan me vergissen.

  2. Laten we het hopen dat wat jij hebt begrepen waar is. Ik moet er niet aan denken dat The National geïnspireerd zou raken door Artl of dat Artl zelfs mee zouden spelen op het volgende album van The National…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *