Ik vraag me af: Ben ik nou de enige die Jurk ruk vind?

Draadstaal vind ik echt geweldig, typetjes als “Fred en Ria”, “De Snackbar met Joopie en Leon”, “De Boeren” en “Dolsma en Van Wanten”: Fantastisch. Alleen was ik er van overtuigd dat “Dolsma en Van Wanten” een (overigens zeer goede) parodie was waarmee de mannen van Draadstaal op een leuke manier kritiek gaven het succes van duo’s als “Acda en de Munnik”, “Veldhuis en Kemper”, “Fluitsma & Van Tijn” e.d. Nu hebben  Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge een band, touren ze al maanden door Nederland en gaan zelf van die rare serieuze tweestemmige liedjes zingen met de betere Nederlandstalige teksten uit het perspectief van een man van midden 30 en doen dus nu precies waar ze eerst de draak mee staken.

Ik hoop zo dat dit allemaal achteraf een soort van grap/opzet blijkt te zijn en dat ze laten zien hoe makkelijk je met dit soort ruk muziek een hit kan scoren en avond aan avond theaters vol kan krijgen, dat zou namelijk geniaal zijn. Ik ben alleen zo bang dat dit niet het geval is en dat dit serieus is…

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.