Jesus is King maar Kanye West is geen grafisch ontwerper

Kaye West heeft onlangs zijn nieuwe album Jesus is King uitgebracht. Op het moment dat album uitkwam werd  het Jesus Is King album zo veel gestreamed en gekocht dat het album meteen op de eerste plaats in de Billboard Album 200 Amerika binnen kwam. Ik zag een filmpje van Kanye West samen met James Corden lekker gospel zingen op 6000 meter hoogte in een vliegtuig met een compleet gospel koor en ik dacht ik ga die plaat nieuwe plaat van meneer West kopen.

Nou dat was nog niet mogelijk want die plaat is alleen maar uitgekomen op de streaming diensten en als digitale download. Na lang zoeken kwam ik op de website van Kanye West en als je daar op het blauwe album klikte werd je doorgestuurd naar de shop en daar kan je het album kopen op vinyl, cassette (ja weer helemaal terug) en cd. Als je nu bestelt dan krijg je je bestelling over 8 tot 12 weken in de bus.

Bovendien “ALL PURCHASES INCLUDE PRESALE TICKET ACCESS TO AN UPCOMING KANYE WEST” volgens de website dus kan je als je het album hebt gekocht het vliegtuig pakken naar de USA en gezellig met ome Kanye een stukje gospel zingen op zondag.

Album verkoopt dus als een malle en door de belasting voordelen die je hebt als je iets met religie doet in Amerika is Kanye West, die dus helemaal in de Here is op dit moment, weer lekker zijn bankrekening aan het vullen. Good for him.

Dan zou je denken dat je ook wat geld in te besteden hebt aan goed grafisch ontwerp voor de vormgeving van je album en de merchandise. Nou ik kan je vertellen die centen houdt Kanye West lekker in zijn eigen zak en heeft op een vrije middag de totale vormgeving van Jesus Is King zelf gedaan en waarschijnlijk in Paint voor Windows 3.11.

De blauwe plaat is gewoon ingescanned, van kleur veranderd en het label is aangepast. De code AR1331 A op het label heeft niets met het album Jesus Is King te maken maar met het een gospel classic The Original Glorious Church Of God In Christ van Rubye Shelton. Ik had zelf nog nooit van Rubye Shelton gehoord maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn zeer beperkte muziekkennis maar de single met 4 nummers waar naar gerefereerd wordt met die code AR 1331 A klinkt wel lekker bezeten en rauw in de oren.

En dan de merchandise. Dat is wel zo ongelooflijk plak en knip werk dat de eerste de beste kerstversiering gemaakt door een peuter van 3 er beter uitziet. Daarnaast is het ook nog belachelijk duur. Voor een sweater moet je 220 dollar betalen en t-shirts 160 dollar.

Tot een paar dagen geleden stonden al de merchandise items ook op de shop.kanyewest.com website maar inmiddels zijn al sweaters, petjes en shirts van de website gehaald. Waarschijnlijk heeft een hogere macht er een kerkelijke welstandscommissie op afgestuurd. “Meneer West het is erg leuk dat u het woord van de heer verkondigd maar er zijn grenzen…”

 

 

Share on:
Link: Klik hier
Prijs: Album van $10 tot $25. Merchandise van $160 tot $220

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *