Keiharde ijsberen Rock ‘n’ Roll uit Rusland uit de 60-er jaren

Zoals je misschien wel weet ben ik gek op muziek (daarom heb ik ook een andere website musicgear.nl) en bij het zoeken naar leuke artikelen voor mijn websites kom ik af en toe hele rare filmpjes tegen.

Hierboven zie je een filmpje uit een Russische televisieshow die rond 1960 werd uitgezonden en waarin je eerst een zeer aardig showballet voorgeschoteld krijgt. Na 1:15 springen ineens drie ijsberen tevoorschijn die een vrije Russische interpretatie geven van een Amerikaans Rock ‘n’ Roll nummer. Dit gebeurd allemaal met een motoriek die mij doet denken aan SlapKlap en in een voor mij bijna totaal onverstaanbaar Engels. Ik versta alleen “Rock ‘n’ Roll Is Gonna Die” (maar dat kan natuurlijk niet echt de tekst zijn) en “Come on Baby, Yeah Yeah Yeah”.

Let vooral even goed op de zangeres die heel behendig vele tientallen keren de gitaar van de ijsbeer links (en soms van de ijsbeer rechts) weet te ontwijken die haar minuten lang probeert haar met dit triplex instrument voor haar kanis te slaan. Wel trouwens knap dat de eerder genoemde ijsbeer links-en rechtshandig gitaar kan spelen en dat ook nog doet voor puur cosmetische redenen.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *