L’art pour l’art: Candy Chang – Before I Die (deel 2)


In maart van dit jaar schreef ik een artikel over het project Before I Die van ontwerpster Candy Chang. Candy Chang had toen een muur van een verlaten huis in haar buurt in New Orleans zwart geverfd en er één gigantisch schoolbord van gemaakt. Iedereen die langs het bord komt kon en kan één van hun wensen van hun “bucket list” met een krijtje op de muur schrijven of te wel iets wat ze nog willen doen voor ze sterven.
Na het bord in New Orleans is er zijn er ook van deze muren gekomen in o.a. Amsterdam, Portsmouth, Querétaro, Almaty, San Diego, Lisbon en Brooklyn New York.
Maar nu kan je ook je eigen Before I Die bord kopen. De Before I Die borden zijn 1,2 meter breed en 30 cm hoog en worden met de hand gemaakt. Er worden maar 100 van deze borden in totaal gemaakt, ze kosten ongeveer 110,- euro per stuk en zijn te koop via de website van beforeidie.cc. De opbrengsten van de borden wordt in het geheel besteed aan het maken van nieuwe Before I Die installaties in heel de wereld.

Natuurlijk heb ik ook zitten denken wat ik nog zou willen doen voor ik doodga maar buiten ‘Feyenoord kampioen zien worden’ heb ik eigenlijk niet veel wensen, ik ben een tevreden mens. Heb je wel nog iets op je bucket list staan dat je wilt delen met de rest van de lezers van BrandNewFresh.com klik dan op de tekst “Reageren? Klik hier!” en schrijf dan jouw wens in de comments. De leukste wens gaat de redactie van BrandNewFresh.com proberen uitvoeren. Wel even een waarschuwing het maximale budget is overigens maar 3,17 euro want dat is het bedrag wat we totaal in kas hebben en de wens “Stop nou eens met die achterlijke stukjes schrijven op BNF en ga een een echte baan zoeken lapzwans!” wordt niet gehonoreerd…

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *