Lenzen om de foto’s van je iPhone te verbeteren en totaal te verknallen


Dagelijks komen er gadgets op de markt waarmee je het maken van foto’s met je iPhone kan verbeteren of manipuleren, met als gevolg dat ik dagelijks verbaasd over de bedragen die mensen bereid zijn om uit te geven om ‘behoorlijke’ foto’s te kunnen maken met hun iPhone. Vooral omdat je voor hetzelfde geld vaak een veel betere camera hebt bijvoorbeeld de Nikon S2500 Coolpix van met 12 MegaPixel  die ik zelf pas hebt gekocht voor rond de 100 euro.

Vandaag twee nieuwe producten om te gebruiken in combinatie met een iPhone, één serieuze poging en één belachelijk slechte. We beginnen natuurlijk met de belachelijk slechte.

Wat: Holga iPhone Lens Filter Kit SLFT-IP4
Prijs: ± 19,- euro
Website: shop.holgadirect.com

De doelgroep van de Holga iPhone Lens Filter Kit zijn denk ik meisjes van 13 en Libelle/Hema moeders die vinden dat ze heel creatief zijn met hun camera in hun telefoon. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat dit product gebruikt gaat worden door mensen met serieuze creatieve ambities. De Holga iPhone Lens Filter Kit bestaat uit 10 verschillende lensjes die je voor de cameralens van je iPhone kan draaien. Hieronder kan je enkele foto’s zien die gemaakt zijn met de Holga iPhone Lens Filter Kit. Ik denk dat ik gerust kan zeggen dat de kwaliteit van de foto’s er door gebruik van de lensjes eigenlijk alleen maar belabberder op wordt.

De Holga iPhone Lens Filter Kit SLFT-IP4 is verkrijgbaar in het wit, zwart, blauw, rood en grijs en meer informatie kan je vinden op holgadirect.com

Wat: The iPhone Lens Dial
Prijs: ± 185,- euro (!)
Website: photojojo.com

Een serieuzer product is The iPhone Lens Dial. Ook de The iPhone Lens Dial werkt d.m.v. van lenzen die je voor het cameralensje van je iPhone kan draaien. Door gebruik van de The iPhone Lens Dial kan je foto’s maken met een groothoek lens, een Fisheye en een zogenaamde Telephoto lens en daarmee kan je bijna 2 x inzoomen op je onderwerp zoals je hieronder kan zien.


De The iPhone Lens Dial bestaat uit twee losse aluminium delen die je om je iPhone heen schuift en dan met een schroef vastdraait. Meer informatie over de The iPhone Lens Dial kan je vinden op de website van photojojo.com

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *