Leuk bedacht maar helaas nooit gemaakt: 50 jaar Japanse concept cars

Deze Toyota EX-III uit 1969 (Ik zou ‘m The Toyota JAWS I hebben genoemd) is een van de vele prachtige Japanse concept cars van merken als Toyota, Mazda, Nissan, Isuzu en Mitsubishi die je kan vinden op de website van pinktentacle.com. Veel van concept cars die je kan zien op de website zijn qua ontwerp zo vooruitstrevend dat je nu, soms 40 jaar later, nog steeds sjzizzel/shit/da bomb zou zijn als je er mee door de stad zou rijden. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Toyota EX-1 uit 1969, de Nissan 270X uit 1970, de Nissan NX-21 uit 1983 en de Mitsubishi HSR II uit 1989: Zijn ze morgen verkrijgbaar ga ik er morgenmiddag een kopen.

Zelf verbaas ik me er altijd over hoe prachtig sommige concept cars zijn en die op auto salons worden gepresenteerd en dan zie je na een paar jaar de uiteindelijke versie die dan bij de dealer te koop is en dan is alleen de rare grote voorruit of die 2 ruitenwissers op de achterruit overgebleven van het concept.

Het verschil tussen een concept car en de uiteindelijke versie kan je volgens mij het best verklaren met het woord angt…

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *