Maak van je oude televisie een mediacenter voor maar 184,- euro

Wat: Samsung 3D Blu-Ray Player BD-D6500
Prijs: ± 184,- euro
Website: samsung.com

Laatst was de televisie op mijn slaapkamer stuk gegaan dus ging ik opzoek naar een nieuwe televisie want ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik kan echt geen dag zonder televisie en helemaal niet op mijn slaapkamer. Dus ik een beetje zoeken op diverse websites en kocht toen via Bol.com voor 349,- euro een Samsung LE32D550.

Toen ik die nieuwe televisie ging installeren zag ik dat aan de zijkant een USB aansluiting zat en toen ik daar een USB stick met een .avi film op inplugde kon ik die gewoon als bron selecteren en d.m.v. de bedieningsknoppen voor dvd-/blu-ray speler op de afstandsbediening van de televisie de film starten, stoppen, vooruit en achteruit spoelen en pauzeren. Zo dat is handig.

Nou dook ik eens verder in die materie op de Samsung website en daar zag ik dat er ook Blu-ray spelers waren met deze functionaliteit (en meer) dus vorige week ben ik even naar de MediaMarkt gegaan hier in de buurt en heb de Samsung 3D Blu-Ray Player BD-D6500 gekocht voor 184,- euro.

Echt een geweldig ding, heb je een oude plasma/LED/LCD televisie (met HDMI aansluiting) die nog helemaal perfect is maar niet uitgerust is met toeters en bellen dan moet je even kijken of er van jouw favoriete merk ook een Blu-ray/dvd speler te koop is met dezelfde functionaliteit als deze Blu-Ray speler want zo’n apparaat verandert je televisie in een compleet mediacenter.

Door mijn nieuwe Blu-Ray speler kan ik nu DVD’s, Blu-Ray en 3D Blu-Ray films bekijken, films afspelen die op een USB stick of USB schijf staan. Ook heb ik  deze Blu-Ray speler draadloos aangesloten op mijn WiFi netwerk (kan ook via Ethernet) waardoor hij een berg aan extra functionaliteit kreeg.

Door ‘m aan te sluiten op het internet kan je (na een update) een groot aantal handige apps gebruiken. Zo kun je via de AD.nl en Nu.nl app het nieuws bekijken, via Buienradar app het weer maar is er ook een Funda app, een app voor aandelen van de ABN AMRO, kan je YouTube Video’s bekijken, heb je toegang tot Twitter en Facebook, kan je spelletjes (van Commodore 64 niveau) spelen en kan je zelfs via de Pathé en MovieMax app films huren.

De Samsung 3D Blu-Ray Player BD-D6500 kostte bij de Media Markt 184,- euro maar ik kreeg via een speciale actie via de Samsung website nog 25,- euro contant terug én 25,- euro aan huur te goed voor films. Meer informatie over deze Samsung kan je vinden op samsung.com maar er zijn ook dit soort apparaten met extra’s van o.a. Sony en Panasonic.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *