Niagara: Watervallen niet tegen en de Pakistaanse broer van Bassie


Vandaag rijden we we uit Toronto richting de Niagara watervallen en terug naar de USA. Vanaf Toronto is ongeveer 2 uur rijden naar Niagara en dan nog maar een uurtje naar Buffalo dus het wordt niet echt een hele lange rit vandaag. Na ongeveer 2 uur rijden arriveren we in Niagara waar wij het idee van hadden dat het in Amerika lag maar op eens moeten we de keuze maken of naar “The Falls” of richting U.S.A. dus we kiezen voor “The Falls” want het lijkt me niet handig om op één dag drie keer de grens met de U.S.A. over te moeten, als het blijkt dat je de watervallen helemaal niet vanuit Amerika kan bekijken zeker niet omdat we de ervaring hebben dat de grenscontroles niet zo snel gaan aan de Amerikaanse grens.

We volgen dus het bord “The Falls” en we zijn helemaal in de war van wat we te zien krijgen. Wij hadden een idee van de Niagara watervallen van een groot bos waar je aan het voet van de watervallen zou staan en dan naar boven keek en de watervallen zou zien. Nou niets is minder waar, de Niagara watervallen liggen in een soort mini Las Vegas. De Niagara watervallen zijn gratis alleen moet je voor het parkeren van je auto $ 18,- US/Can maakt niet uit betalen en dat is best wel veel voor de 1,5 uur dat we daar zijn maar oké.

Overal om ons heen staan hotels, casino’s en winkeltjes en voor ons de werkelijk prachtige en zeer indrukwekkende watervallen. We staan al met onze mond open te kijken maar onze onderkaak komt helemaal op de grond als er ineens een Pakistaanse kerel met oranje haar voor ons komt staan. Ik vraag aan mijn reisgenote of ze onopvallend naast deze zwarte Bassie wil gaan staan zodat ik kan doen of ik een foto van haar maak maar in werkelijkheid fotografeer ik de onze gezellige Pakistaanse kindervriend.

We gaan weer naar onze auto en rijden nog een keer langs de watervallen en vervolgen onze weg naar Buffalo dus moeten we de grens van de U.S.A. passeren. De grens van de U.S.A. naar Canada was een makkie maar wij hebben de ervaring met de douane van de U.S.A. dat ze niet heel makkelijk zijn dus we wachten in spanning tot we aan de buurt zijn. De auto’s voor ons worden één voor één zonder problemen de Amerika binnen gelaten en dan zijn wij aan de beurt. De douanier stelt drie hele makkelijke vragen waar we zonder diep te hoeven na te denken het antwoord op weten (In welk land wonen jullie? Wat hebben jullie in Canada gedaan ?en hoe lang zijn jullie in Canada geweest?) we hebben 3 van de 3 antwoorden goed en we kunnen zonder problemen de U.S.A. in rijden.

We gaan richting Buffalo rijden maar we moeten om daar te komen 2 hele hoge bruggen over. Normaal is dat geen probleem maar vandaag waait het enorm hard, zo hard dat het zelfs moeilijk is om op de normale weg binnen de witte lijntjes te blijven. We rijden over de bruggen en ik moet met twee handen het stuur vast houden en om niet naar de andere rijbaan geblazen te worden maar het lukt. Na een kwartiertje rijden komen we bij het hotel dat mijn reisgenote had gevonden in de RoomSaver.com gids die we bij een tankstation hadden meegenomen.


Het Lord Amherst Hotel is een oud hotel maar ziet er zeer leuk uit aan de buitenkant en wij krijgen kamer 132 een zeer ruime maar ouderwetse kamer in de linkerhoek van de binnenplaats. We slapen hier voor maar $ 60,- per nacht en dat valt dus reuze mee.
Het hotel heeft alles een zwembad, gameroom, fitnessruimte enz. en ligt maar 5 mijl van het grootste winkelcentrum van Buffalo en maar 7 mijl van Buffalo downtown.
Even uitpuffen op bed en we rijden even naar de mall, de Walden Galleria, om even wat te eten en om eventueel even naar de bioscoop te gaan.
Bij Urban Outfitters vind ik de eerste nieuwe gadgets van de vakantie en kopen we magnetron popcorn. Ik koop zelf nog een paar adidas sneakers (afschuwelijk mooi volgens mijn reisgenote) voor maar $ 39,95, we kopen witte Earl Gray Thee en eten pizza met een salade. We gaan weer terug naar de auto en we besluiten nog een stukje te rijden in de omgeving.

Ik zie een filiaal van The Home Depot, zeg maar de gerse versie van onze Praxis, en we parkeren de auto en gaan naar binnen. In Amerika zie je iedereen met een beetje gazon het gras maaien op zo’n zitmaaier en dat is niet gek ook. Deze mini tractortjes kosten in Nederland zo rond de 5000 euro maar hier heb je al een groene John Deer Riding Mower voor maar $ 1600,-. Het is dat ik ‘m niet in mijn koffer krijg anders nam ik ‘m mee. The Home Depot is trouwens ook de eerste bouwmarkt waar ik pikhouwelen en bijlen heb gezien.

Op de terugweg besluit ik dat ik best nog trek heb in een koppie thee met een donut en ga opzoek naar een Dunkin’ Donuts. Mijn reisgenote zegt dat dat wel heel moeilijk gaat worden omdat we die heel de vakantie nog niet zijn tegen gekomen en we hebben onderhand tot al zo’n 1.200 mijl gereden. Meteen bij het volgende stoplicht zien we een wit gebouwtje met oranje/roze letters met Dunkin’ Donuts er op. Je snapt dat ik meteen hard op heb gezegd dat ik ook “best wel een koffer met een miljoen dollar zou willen vinden” maar die laat nog even op zich wachten.

Morgen gaan we naar downtown Buffalo en dan weer richting onze eindbestemming, Boston, maar we moeten even opletten want gisteren waren er weer tornado’s in dat gebied en ik blijf liever met alle vier de bandjes van de Jeep op de grond.

 

Share on:

Reacties op “Niagara: Watervallen niet tegen en de Pakistaanse broer van Bassie

  1. Te gekke foto’s! (behalve bassie dan) kijk uit dat je niet wordt weggeblazen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *