Nieuwe muziek en de Kerstnummer 1 in de UK: Matt Cardle – When We Collide (Biffy Clyro cover)

Alle Engelse bands en artiesten proberen elk jaar om de nummer 1 positie te krijgen in de The Official UK Top 40 Singles Chart met de Kerst en meestal wordt dan de nummer 1 de single van de winnaar van de X-Factor. Vorig jaar werd dit de eerste keer doorbroken doordat muziekfans massaal “Killing in the Name” van Rage Against The Machine gingen kopen via iTunes. Dit jaar probeerde die zelfde muziekfans het nummer 4’33” van John Cage op nummer 1 te krijgen in de UK en dat is een plaat waar je alleen 4 minuten en 33 seconden stilte hoort .

De X-factor organisatie hebben dit jaar een geniale vondst gedaan om de X-Factor winnaar toch op nummer 1 te krijgen en dat is de winnaar, Matt Cardle, het nummer “Many of Horror” van Biffy Clyro te laten coveren. Daardoor kopen nu de bakvissen die altijd de single kopen van de winnaar van de X-Factor de plaat én alle serieuze muziekliefhebbers kunnen nu niet klagen dat er een flut nummer op nummer 1 staat.

Overigens vind ik de Biffy Clyro versie veel beter en de uithaal op 3:10 die in de versie van Matt Cardle zit en niet in het origineel is werkelijk afschuwelijk. Wel grappig dat de titel van het nummer van “Many of Horror” veranderd is in “When We Collide” dat zal wel er mee te makken hebben dat ze geen plaat willen uitbrengen met Kerst die het woordje “Horror” in de titel heeft…

Share on:

2 Reacties op “Nieuwe muziek en de Kerstnummer 1 in de UK: Matt Cardle – When We Collide (Biffy Clyro cover)

  1. Wat een totale onzin. Ik heb (vanaf show 4) de x-faxtor UK 2010 gezien en Matt was echt geweldig. Hij heeft dit nummer ook niet zelf uitgezocht en de bakvissen quote is ook niet waar. Ik ben 51…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *