Nieuwe muziek: The xx – “Island”

Ik schrijf hier wel nieuwe muziek maar dat is natuurlijk niet echt waar want deze clip werd al eind april op YouTube gezet maar voor mij is het nieuwe muziek. Want elke keer als ik de artiefartie-dansclip op MTV zag dan zapte ik meteen naar een andere zender omdat ik helemaal gestoord werd van de steeds terugkerende en repeterende beelden in die clip.

Ik was de afgelopen 2 weken op rondreis door Ierland en de UK en als ik daar in platenwinkels kwam dan zag ik overal het album van de The xx groot gepresenteerd in de winkels. Ik kon me niet voorstellen dat een band onwijs groot in de UK kan zijn en dat ik er helemaal niets aan vind. Ik heb toen het album gekocht (£ 6,99 bij HMV met zo’n prijs is downloaden bijna duurder… Ter vergelijking bij Bol.com € 14,99 en bij iTunes € 8,99) en ben het gewoon eens gaan luisteren en het album is geweldig. Rustig en zeer minimale muziek en zeer ingetogen zang, prachtig.

Nou heb ik voor dit stukje toch maar eens de clip goed bekeken en volgens mij is de zangeres, Romy, de zus van John de Wolf gezien het formaat van haar kin, Kassa!

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.