Nooit meer platenkoffers sjouwen met de RedBull BPM apps

Als DJ hoefde je al door CD’s en MP3’s eigenlijk al geen platen meer mee te slepen naar een optreden maar met de RedBull BPM apps die op 16 september j.l. door Red Bull werden gelanceerd  hoef je niet meer dan een iPad, een iPhone of een iPod Touch mee te brengen naar een “gig”.

De Red Bull BPM Player is verkrijgbaar in de Apple Appstore in drie versies (Compact, Pro en HD), is bedoeld voor professionele dj’s maar vooral voor niet-professionele dj’s en hij biedt een volwaardige draagbare dj-set-up die voldoet aan alle vereisten van de moderne dj maar zo groot als een ipod touch/iPhone of een iPad maar ik kan me voorstellen dat dat er toch niet echt heel stoer uitziet dat gepiel op je iPhone.

Er zijn ook Lite versies gratis te downloaden waarmee je kan testen of de apps wat voor jou zijn maar je kan dan alleen gebruik maken van de 4 nummers die al in de app staan en dus niet je eigen muziek. De RedBull BPM Compact kost € 2,99, de BPM Pro kost € 14,99 en de BPM HD (alleen voor iPad) kost € 24,99.

Je kan natuurlijk ook gewoon thuis een hele mix maken, in iTunes zetten op je iPhone zetten, iPhone aansluiten op het mengpaneel en hopen dat je niet gebeld wordt…Dan kan je de rest van de avond een beetje gaan staan doen of je staat te draaien zeg maar een soort van varieatie op het air-guitar spelen: Air DJ-en

Share on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *