Oude muziek: The Specials Live at Letterman – “Nite Klub”

Ergens in 1984 reed ik op mijn fiets naar de Free Record Shop die toen nog op de 2de Middelandstraat zat en kocht voor 16 gulden de LP The Specials van The Specials. Voor de zekerheid eerst nog even luisteren maar na 2 nummers van de A kant “A Message to You, Rudy” en “Do the Dog” afgerekend en daarna wekenlang grijsgedraaid op mijn platenspelertje.

Ben je van onder de 35 jaar dan denk je waarschijnlijk dat het bovenstaande een citaat uit een middeleeuws boek is met al die vreemde woorden “gulden”, “kant A” “LP” en “platenspelertje” maar dit was juist wat het kopen van muziek vroeger zo leuk maakte. Je fietste wel eens een hele middag alle platenzaken in Rotterdam af om een bepaalde plaat te kopen en dan wist meestal de laatste verkoper je pas te vertellen dat die plaat pas over een maand uitkwam. Zo was het harde bestaan van een muziekliefhebber voor het internet.

The Specials zijn bijna helemaal weer compleet (alleen zonder Jerry Dammers) en zijn bezig met hun “30th Anniversary Reunion Tour” eerst door de UK en de rest van Europa en nu door de USA en Canada en hier in deze clip spelen ze bij David Letterman’s show.

Wel leuk om te zien dat de zanger Terry Hall er zo onwijs veel zin in heeft…

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *