OWC voegt alle poorten toe aan je nieuwe MacBook Pro die Apple niet nodig vond

Op de nieuwe MacBook Pro van Apple die een aantal maanden geleden uitkwam moesten gebruikers maar liefst 3 jaar wachten. Toen de MacBook Pro werd gepresenteerd op 27 oktober 2016 waren de reacties niet razend enthousiast. Van de nieuwe Touch Bar begrijpt nog steeds niemand echt de meerwaarde (andere computers hebben een 13 inch of 15 inch touch screen en bij Apple krijg je een balkje als zoethoudertje waarschijnlijk tot ze ook touch screens gaan leveren), de snelheid van de nieuwe MacBooks is lager dan die van de vorige MacBook Pro’s en er zitten alleen maar 4 Vier Thunderbolt 3-poorten (USB‑C) en een hoofdtelefoon aansluiting op.

Na de onthulling van de MacBook Pro’s zijn er een aantal oplossingen voor het aansluiten van randapparatuur op deze laptops op de markt gekomen maar OWC heeft toch wel de meest onzichtbare oplossing vandaag gepresenteerd. Al lijkt je nieuwe MacBook Pro wel weer om een Apple laptop uit 2007 door de dikke bodem die hij van de DEC krijgt.

De OWC DEC is namelijk eigenlijk een extra laag die je onder je MacBook Pro klikt en waar alle poorten en opslagcapaciteit die je nu mist op de nieuwe MacBook Pro’s te vinden zijn.

In de DEC zit:

  • Tot 4 TB extra geheugen extra Flash/SSD geheugen
  • SD Card Slot/Multi-Media kaartlezer
  • USB 3 Type A Poorten om je huidige USB apparaten te kunnen aansluiten
  • Gigabit Ethernet aansluiting
  • En andere poorten die later bekend worden gemaakt.

In de presskit zaten een aantal foto’s maar de hierboven genoemde USB poorten zijn nergens te zien. Wel is het me duidelijk geworden hoe je waarschijnlijk de MacBook Pro aansluit op de DEC en dat is waarschijnlijk met een super korte Thunderbolt 3 kabel waarmee je de MacBook Pro en het DEC verbindt.

Prijs is nog niet bekend maar meer informatie zal waarschijnlijk bekend worden bij de presentatie van dit product op de CES in Las Vegas die morgen (5 januari 2017) begint.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *