Platenhoes herontwerp 16. Markus Rummens: Raymond Scott – IBM MT/ST

Alweer de 16de (!!!) inzending voor het “BrandNewFresh (Her)ontwerp de hoes van je favoriete plaat aller tijden event” is binnen en oooh wat is ‘ie weer mooi! Wij hopen dat zo veel mogelijk ontwerpers voor 31 maart 2011 een nieuwe hoes voor hun favoriete plaat maken. Op vrijdag 29 april 2011 zullen alle ingezonden hoezen tentoongesteld worden in de Dependance in het Schieblock in Rotterdam. Kom je? Meld je dan even aan op het Facebook evenement i.v.m. de hoeveelheid Schultenbräu die we moeten inslaan…

Hierboven zie je de hoes van het album van Raymond Scott – IBM MT/ST: “The Paperwork Explosion” gemaakt door Markus Rummens van almost Modern uit Rotterdam. De plaat kan je overigens beluisteren op YouTube.com.

Waarom deze hoes?
“Ik heb de al prachtige platenhoes van “In An Eighteenth-Century Drawing Room” in plaats van een nieuwe cover te ontwerpen heb ik hem slechts ‘aangepast’.
Op de originele hoes staat aardig wat informatie, zoals “long playing microgroove record” wat neerkomt op vertellen wat het is. Wat op zich wel de basis is van een cover, vertellen wat er in zit, maar al de informatie staat vaak op het medium zelf al (naam artiest, album en nummers). De info op de originele cover die ik wel alles vind vertellen over de plaat heb ik laten staan; “nonbreakable”. Ik weet niet of dit op het vinyl slaat of op de componist zijn geest maar erg tot de verbeelding sprekend vind ik het wel en daarom dit ontwerp.”

Wie is Markus Rummens?
Markus Rummens is vormgever bij almost Modern uit Rotterdam en meer informatie over Markus kan je vinden op almostmodern.com en letmeholdyoutight.com

Wil je meer informatie over het “BrandNewFresh (Her)ontwerp de hoes van je favoriete plaat aller tijden event” klik dan hierrrr.

Deze actie loopt sinds begin januari en dit zijn alle 16 inzendingen die we tot nu toe hebben gehad:
http://vandaley.nl/category/herontwerp-album-hoes-event/

 

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *