Platenhoes herontwerp 34. Maurits den Held: Neil Young – Freedom

Alweer de 34ste inzending (dus nu hebben we er meer dan het Amerikaanse voorbeeld waar we dit geweldige idee keihard van hadden gestolen) voor het “BrandNewFresh (Her)ontwerp de hoes van je favoriete plaat aller tijden event” is binnen en wat een speciale inzending is dit zeg… Wij hopen dat zo veel mogelijk ontwerpers voor 10 april 2011 een nieuwe hoes voor hun favoriete plaat maken. Op vrijdag 29 april 2011 zullen alle ingezonden hoezen tentoongesteld worden in de Dependance in het Schieblock in Rotterdam. Kom je? Meld je dan even aan op het Facebook evenement i.v.m. de hoeveelheid Schultenbräu die we moeten inslaan…

Hierboven zie je het prachtige ontwerp dat ik heb ontvangen van het album van Neil Young – Freedom gemaakt door Maurits den Held van grafisch ontwerp studio Desired Media in Rotterdam.

Waarom deze hoes?
“Ik heb dit album gekozen omdat ik er mee opgegroeid ben en het nog steeds regelmatig luister. Neil Young heeft in veel van zijn muziek veel kritiek op de (Amerikaanse) maatschappij, juist in dit album komt dat weer naar voren. In het nummer Keep On Rocking In The Free World bekritiseert hij de vrijheid in de Verenigde Staten, hij heeft kritiek op de regering George H.W. Bush (senior), over de crisis daklozen en drugs, het milieu en het Consumerism.

Het begin van dit nummer begint dan ook met de kleuren van de vlag van de Verenigde staten; “There’s colors on the street; red white and blue”. Dit zijn ook de gebruikte kleuren op de cover, die een oneindige tunnel vormen, die ook de vraag oproept: “Waar zijn we mee bezig?”

We weten allemaal dat het slecht gaat met de muziekindustrie, daarom heb ik het album een extra’tje gegeven.

In veel van de lyrics van Neil Young zit een verhaal verstopt, als je benieuwd bent waar dit verhaal vandaan komt, het herkent of weet wat Neil Young bedoelt, scan je de QR-code op de achterkant van de hoes in. Dan kom je op een website(SPOT RECOGNISE AND ANALYSE FREEDOM) met community, die de lyrics van Neil Young analyseren en/of herkennen in het verleden of het dagelijkse leven. De website bestaat uit een wereld kaart, waar steeds een rood stipje op de plek waar het gespot is bij komt.”

Wie is Maurits den Held?
Maurits den Held, fanatiek grafisch ontwerper, die ook foto’s maakt en bewondert. Hij is opgegroeid in het Groninger dorpje Zeerijp, heeft iets meer dan een jaar in Groningen gewoond, waar hij zijn diploma Mediavormgever-grafisch heeft gehaald. Daarna is hij naar Rotterdam vertrokken om aan de Willem de Kooning Academie zichzelf als ontwerper verder te ontwikkelen. Daarna is hij in 2008 i.s.m. verschillende freelancers grafisch ontwerp studio Desired Media begonnen.

Meer werk van en informatie over Maurits den Held kun je vinden op:
Flickr, Vimeo, Behance, LinkedIn en Twitter.

Alle informatie over het Herontwerp de hoes van je favoriete plaat aller tijden evenement kan je vinden op de speciale website: herontwerp.wordpress.com

Meer artwork gemaakt door Maurits den Held voor het album Freedom van  Neil Young kan je zien door hieronder te klikken.


Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *