Platenhoes herontwerp deel 11. Joop Ridder: The Rolling Stones – Beggars Banquet

Alweer de elfde (!!!) inzending voor het “BrandNewFresh (Her)ontwerp de hoes van je favoriete plaat aller tijden event” is binnen. Wij hopen dat zo veel mogelijk ontwerpers een nieuwe hoes voor hun favoriete plaat maken en deze zullen op vrijdag 29 april 2011 tentoongesteld worden in de Dependance in het Schieblock in Rotterdam.

Het bovenstaande herontwerp van de hoes voor het album Beggars Banquet van The Rolling Stones is gemaakt door Joop Ridder van Proforma Visual Identity uit Rotterdam.

Waarom deze hoes?
In de tijd dat Cliff Richard en/of The Beatles optraden voor meisjes waren en Elvis en/of The Rolling Stones voor stoere jongens en koos ik toch maar voor de Stones. Waren voorheen hoezen vaak een soort verpakking met een titel en plaatje van de artiest erop. De Stones lieten prachtige hoesen fotograferen door fotograaf Tom Wilkes, helaas overleden en later mocht Andy Warhol de hoes o.a. met ritssluiting (sticky fingers) ontwerpen. Een hoes zorgde voor nogal wat oproer Beggars Banquet een wit /creme hoes, met binnenin een openbaar toilet met allerlei graffiti en teksten die de gemoederen in beroering brachten. Dat is wel mijn favoriet!

Voor de liefhebbers nog even: In 1968 brengen de Stones het album  “Beggars Banquet” uit.  Platenmaatschappij Decca maakt bezwaar tegen deze hoes en uiteindelijk verscheen het album in december en was de hoes veranderd in een maagdelijk wit vlak ! (typerend voor de Stones)

Meer informatie over Joop Ridder Proforma Visual Identity kan je vinden op: www.pro.nl
Wil je meer informatie over het “BrandNewFresh (Her)ontwerp de hoes van je favoriete plaat aller tijden event” klik dan hierrrr.

Share on:

Reacties op “Platenhoes herontwerp deel 11. Joop Ridder: The Rolling Stones – Beggars Banquet

  1. Op de binnenkant van de witte hoes van Beggars Banquet stond GEEN bekladde wc-muur. Die WC muur was juist de reden dat Decca de hoes had geweigerd. De Stones stonden op de binnenkant van hoes afgebeeld tijdens een bacchanaal aan tafel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *