Robin van Persie pakt toch nog grote prijs met “De Gouden Schoenendoos”

Robin van Persie heeft gisteren toch nog een grote prijs in de wacht gesleept ondanks dat Nederland jammerlijk verloor in de finale tegen Spanje. Gisteren na de uitreiking van De Gouden Bal ontving Robin van Persie uit handen van Bisschop Tutu “De Gouden Schoenendoos”.

De Gouden Schoenendoos werd gisteren voor het eerst uitgereikt op een WK en de prijs is bedoeld voor een veelbelovende speler waar heel veel van werd verwacht door journalisten, supporters en andere spelers maar die helemaal niets heeft laten zien op het WK. De Zilveren Schoenendoos ging naar Albert West Lionel Messi en de Bronzen schoenendoos ging (per post) naar Nicolas Anelka. De jury vond vooral de manier waarop van Persie wedstrijd op wedstrijd mocht blijven staan en elke keer weer teleurstelde maar elke volgende wedstrijd iedereen bleef hopen op dat ene moment maar dat dat moment nooit kwam, memorabel.

De Gouden Schoenendoos is overigens genoemd naar de uitspraak die men vaak langs de lijn van een voetbalwedstrijd hoort: “Wat speelt die gozert slecht, het lijkt wel als of de doos nog om zijn schoenen zit”. Wij van BrandNewFresh feliciteren Robin van Persie van harte met deze geweldige prijs. Proficiat!

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *