Seoffa: Deel je afbeeldingen met de hele wereld

SEOFFA-voor-BNFVoor iedereen die een afbeelding heeft gemaakt (of ergens gevonden) en die wil delen met de hele wereld is er nu SEOFFA.com. De naam SEOFFA is samengesteld uit de eerste 2 letters van de woorden Seconds of Fame en de naam geeft precies weer wat de website doet. De websites SEOFFA.com geeft namelijk iedereen de kans om zich, binnen een bepaalde tijd, te presenteren aan de hele wereld.

Dus ben je fotograaf, grafisch vormgever, kunstenaar of heb je een foto of afbeelding die je wilt delen met de hele wereld ga dan naar SEOFFA.com. Klik rechtsboven op ‘Add your own picture’ en binnen een paar seconden staat je foto of afbeelding online.

Add-your-own-picture

Wil je meer foto’s of afbeeldingen uploaden dan kan dat natuurlijk ook, graag zelfs. Plaats zo veel afbeeldingen op de website als je wilt maar bedenk dat er maximaal totaal 1000 afbeeldingen op de website kunnen staan.

Heel belangrijk is dat je in het vakje ‘Added by’ in maximaal 50 tekens vertelt hoe je heet of hoe je bedrijf heet. Want misschien wil iemand wel contact met je opnemen na het zien van de door jou gemaakte afbeelding en het schiet dan niet op als je als ‘Added by’ naam “MutherFiucka1993” hebt ingevuld, want dan duurt het heel lang voor ze je gevonden hebben…


Waarom SEOFFA.com?
Bij het maken van SEOFFA.com werden de initiatiefnemers geïnspireerd door websites als Dumpert.nl,  9GAG.comimgur.com en reddit.com maar natuurlijk ook door een website als Pintrest en de afbeeldingen die mensen plaatsen of Facebook. Al deze websites hebben als overeenkomst dat je er grote hoeveelheden afbeeldingen of foto’s kan bekijken maar vaak zijn de afbeeldingen niet echt van een hele hoge inhoudelijke kwaliteit.

Op SEOFFA.com kan je alleen afbeeldingen bekijken (dus geen bewegende gif’s en geen filmpjes) en bovendien worden continu de afbeeldingen die zijn geüpload gescreend op inhoudelijke kwaliteit. De afbeeldingen o.a kunnen uit de catalogus worden verwijderd als ze van slechte kwaliteit (low-res), pornografisch, politiek of gewelddadig zijn.

Het grote voordeel is dus dat alle afbeeldingen op SEOFFA.com zijn gecontroleerd. Je komt dus nooit 2 keer dezelfde afbeelding tegen, low-res rommel of slechte grappen. De criteria van de ballotagecommissie zijn eenvoudig: vinden ze de afbeelding oké dan blijft hij staan zo niet dan niet. It’s good to be the king, zoals ze zelf zeggen.

 

Maximaal 1000 afbeeldingen online
Waar andere websites hun historie behouden gelooft SEOFFA.com in de beperkte levensduur afbeeldingen. Heb je 2 jaar geleden een foto van een reclamecampagne van een klant op SEOFFA.com gezet dan zit je er niet op te wachten dat mensen juist die afbeelding te zien krijgen i.p.v. je laatste werk. Je laatste werk is  altijd het beste wat je hebt gemaakt, toch?

De makers van SEOFFA.com hebben dus besloten maar maximaal 1000 afbeeldingen op te plaatsen. Dus plaats je afbeelding nummer ‘1001’ dan verdwijnt afbeelding nummer ‘0001’ automatisch uit de catalogus en zo verder. De periode dat een afbeelding in de catalogus blijft staan hangt natuurlijk af van het aantal mensen die dagelijks een afbeelding op de website uploaden. Voorlopig denken de makers dat 1000 afbeeldingen voorlopig voldoende moet zijn dat een afbeelding één of twee weken op de website blijft staan. Het kan ook zijn dat de makers bij meer aanbod van geüploade afbeeldingen de lat hoger leggen m.b.t. de kwaliteit.

 

Afbeeldingen op verschillende manieren bekijken
SEOFFA.com geeft de bezoeker de mogelijkheid om de afbeeldingen op verschillende manieren te bekijken:

  1. Op de homepage (sneak peeks van de laatste 30 afbeeldingen)
  2. Als volledige kleineafbeelding met omschrijving, tags en gegevens van de uploader
  3. Als grote afbeelding met gegevens van de uploader
  4. Alle 1000 afbeeldingen op een pagina
  5. Een slideshow waar alleen de laatst geüploade afbeelding is te zien

Door op een afbeelding te klikken op de Homepage kom je automatisch op de volledige kleine foto met omschrijving, tags en gegevens van de uploader (2). Klik je dan nog een keer op de afbeelding dan kom je op een pagina met een grote afbeelding met gegevens van de uploader (3).

Als je in één keer alle 1000 afbeeldingen wilt zien die zijn geüpload op SEOFFA.com klik dan rechtboven op ‘1000’.

1000-pictures-SEOFFA

 

Door rechtsboven op ‘Full width’ te klikken krijg je een schermvullende afbeelding te zien van de laatste afbeelding die is geüpload op SEOFFA.com. Na 30 seconden wordt de pagina automatisch ververst en de afbeelding die als laatste in die 5 minuten is toegevoegd verschijnt dan op je scherm. Is er geen nieuwe afbeelding toegevoegd dan blijft de huidige afbeelding staan.

Full-width-SEOFFA

 

Dus heb je je nog een afbeelding of afbeeldigen die je graag wilt delen of wil je zien wat andere mensen hebben geupload? Ga dan naar SEOFFA.com en grijp je Seconds of Fame!

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *