Shake it, shake, shake it, shake it (OHH OH) Shake it, shake it, shake, shake it, shake it, shake it (OHH OH) Shake it, shake it like a Polaroid Picture

Wat: Z340 Instant Digital Camera
Van: Polaroid
Prijs: ± 220 euro
Te koop bij: o.a. store.polaroid.com

Een tijdje geleden las ik ergens dat een groep liefhebbers van oude Polaroid camera’s een de fabriek hadden gekocht waar ze die Polaroid 300 Instant Film maken zodat ze ook in de toekomst er nog zeker van konden zijn dat ze foto’s konden blijven maken met hun Polaroid Instant Camera’s.
Ik snap best wel dat die oude Polaroid Instant Camera’s een soort hippe retro manier van fotograferen kan zijn zeker om je af te zetten tegen de 15 Megapixel camera’s waar mensen makkelijk 2.500 foto’s mee maken van een bezoek aan een lullig Kerstmarktje bij het lokale tuincentrum maar het loopt nog al snel in de papieren. Nou is zo’n camera eigenlijk helemaal niet zo duur maar een verpakking van 10 van die instant film velletjes kosten zo’n 12 euro dus een foto kost dus ruim een euro per stuk.

Nu komt Polaroid zelf weer met een nieuwe camera maar dit keer is het spannende en kenmerkende wachten en schudden (wat eigenlijk helemaal niet zo goed bleek te zijn voor de foto kwaliteit) verleden tijd want deze camera print de foto’s op het speciale ZINK papier. Dit papier is wel iets goedkoper dan de oude instant velletjes maar nog steeds best prijzig namelijk zo’n 19,99 dollar voor 30 vel.
De nieuwe Z340 Instant Digital Camera is een digitale camera met 14 megapixel beeldsensor en een fotoprinter die werkt met de eerder genoemde Zink-afdrukken van 3 x 4 inch en dat is zo’n 7,5 x 10 cm. Wel makkelijk is is dat op deze camera een schermpje zit waar je de foto eerst kan bekijken en bewerken (in- en uitzoomen, beetje leuk kadertjes er om heen zetten, datum toevoegen) voor je ‘m print. Dat scheelt denk ik een hoop geld. Het enige vervelende is dat je maar 25 foto’s kan maken en dat dan al de batterij al weer leeg is van de camera. Dan denk ik weer waarom zitten die ‘Polaroid 3 x 4 ” Zink papier” velletjes dan niet per 25 verpakt i.p.v. 30. Al zou het ook kunnen dat ze dat expres hebben gedaan omdat je de camera na één pakje meteen terug in de doos doet en in die kast zet waar je andere inpuls aankopen als je Zune speler en je Wii ook staan.

Nou heb ik zelf ook even lopen knutselen want van die camera met ingebouwde printer kreeg ik wel inspiratie en heb even hier een paar apparaten die hier in mijn werkkamer nog rondslingerde samengevoegd en ik moet zeggen ik ben niet geheel ontevreden met het resultaat. Maar je moet natuurlijk wel bedenken dat dit nog een prototype is… Mijn eigen Instant Digital Camera kan je in full action zien door hieronder op “Continue reading” te drukken. Ik ben alleen nog opzoek naar een verlengsnoer van 3,5 kilometer want ik ga dit weekend met mijn familie naar de Efteling en ja dan wil je toch foto’s maken.

dus…

 

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *