Star Trek: Gelul in de ruimte en schuifdeuren op luchtdruk

Wat: Star Trek Electronic Door Chime
Prijs: $ 29,99 (± 23,- euro)
Website: thinkgeek.com

Ik ben zelf niet zo van de Star Trek maar, zoals jullie al tientallen keren eerder hebben kunnen zien, meer van de Star Wars. Vandaag heb ik toch twee StarTrek gerelateerde producten gevonden die wel het vermelden waard zijn.

Het eerste product is de Star Trek Electronic Door Chime. Als je een StarTrek fan bent dan is de Star Trek Electronic Door Chime een ‘musthave’ heb ik begrepen via de diverse websites. De Star Trek Electronic Door Chime is nagemaakte versie van de communicatie panelen (zie ‘m hier in deze YouTube video in’ full action’) die je kent uit de originele StarTrek serie. Je hangt het apparaat naast je deur en als iemand dan binnenkomt dan maakt hij een ‘Door opening sound’ of ‘Red Alert sound’ die bekend zijn van StarTrek. Je kan ook nog op dat witte knopje drukken en dan lijkt het of je met iemand kan communiceren als een soort van walkietalkie maar dat werkt helemaal niet dus dat is echt gelul in de ruimte…

Wat ik trouwens altijd heel stom vind in Science Fiction films is dat als er gevaar of Red Alert is de lichten uitgaan en er een rode zwaailichten gaan branden. Dus dan is er een stress-situatie en dat maak je kenbaar door de kamer slecht te verlichten. Je zou als dat alarm afgaat toch op het toilet zitten, dan vind je nooit meer je werkplek meer terug.

Iemand had veel te veel tijd over en maakt bij ‘m thuis schuifdeuren die geïnspireerd waren op de deuren in StartTrek. Bekijk het filmpje hieronder om ze te bekijken en hier om te zien wat het een enorm karwei is om die twee deurtjes met een ‘tsssssss geluid’ open te laten gaan bij je thuis te installeren.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *