The Genuine PT Boat: 2012 wordt het leukste watersport jaar ooit!

Wat: The Genuine PT Boat
Prijs: $1,000,000 (± 761.200,00 euro)
Website: hammacher.com

Kijk dit is nou een bootje waar je echt veel aandacht mee krijgt als je ermee een watersporthaven binnen vaart. Beetje die waardeloze zeilboten aan de kant duwen en even de brokstukken van waterscooters, zeilbootjes en kano’s van het dek vegen en het bieren kan beginnen.

Deze PT-728 is een gerestaureerde Patrol Torpedo Boat uit de Tweede Wereld oorlog. Hij is gebouwd (of spreek je bij een boot altijd van ‘ze’?) in 1945 en is één van de 12 overgebleven PT boten in de wereld. De PT Boat is nog steeds voorzien van alle originele wapens, al zijn deze helaas wel onklaar gemaakt. Dat is jammer want dat had onwijs gescheeld in de wachtrijen voor de sluizen en bruggen.

De boot heeft een maximale snelheid van 42 knopen (± 77 km p/u) en wordt aangedreven door twee turbo-charged dieselmotoren met een totaal vermogen van 1.110 pk. Hij heeft de laatste moderne elektronica aan boord en een radar en is de enige PT Boat die van de U.S. Coast Guard een vergunning heeft gekregen voor het vervoeren van passagiers.

Dus ben je opzoek naar een zeer indrukwekkende watertaxi om mee in Rotterdam door de havens te blazen, voor 1.000.000 dollar is de PT Boat van jou.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *