The Pet’s Eye View: Voor als je 40 dezelfde foto’s van je woonkamer wilt hebben


Wat: Pet’s Eye View
Van: unclemilton.com
Prijs: 37,- euro
Website: amazon.com

Origineel zijn deze Pet’s Eye View cameraatjes gemaakt met de bedoeling om d.m.v. foto’s te kunnen zien wat je kat of hond uitvoert als je niet in de buurt bent (slappen, uitrekken en dan weer slapen). Heb dus je interesse in 40 dezelfde foto’s van je eigen kamer dan is dit echt een must-have. Het lichtgewicht cameraatje is ‘makkelijk’ aan de halsband van je huisdier te hangen zodat je kan zien wat zijn dagindeling is en waar hij of zij naar toe gaat. De camera kan 40 foto’s maken van 640 x 480 pixels (ministeck kwaliteit dus) en je kan een interval tussen de foto’s instellen van 1, 5 en 15 minuten.
Nou staat dat ‘makkelijk’ tussen aanhalingstekens want misschien is dat makkelijk bij jullie kat of hond maar ik weet zeker dat ik bij mijn kat dit soort trucs niet hoef uit te halen. Mijn kat Willem is zo’n gemeen dat hij al 3 jaar geen prik meer heeft gehad want hij komt al jaren niet meer bij de dierenarts. Ten eerste stap ik nog liever zo een leeuwenkooi in om het vlees dat daar ligt voor de neus van een volwassen leeuw weg te halen dan dat ik Willem in een reismandje doe, ten tweede is er geen dierenarts meer in 35 kilometer omtrek die bereid is om onze Willem te behandelen. (Het is volgens mij zeer waarschijnlijk dat dierenartsen ook een soort van blacklist hebben want welke dierenarts uit de buurt we ook bellen, ze verbreken meteen de verbinding als we de naam Willem laten vallen). Een bandje om de nek van Willem doen met een cameraatje er aan dat kost me waarschijnlijk een van mijn handen of minstens een vinger, dus ik haak even af.
Nou heeft Willem sinds kort wel een vriendin (die ik “Elisabeth” noem en de rest van het gezin ‘Poes’ “Want Elisabeth is geen naam voor een poes”) en die komt hier vaak voor de bed & breakfast. ’s Middags en ’s avonds is ze er bijna nooit maar ’s nachts komt ze door het kattenluik, beetje spelen met Willem dan tukkie doen en als ik 7 uur ’s morgen beneden kom wil ze en krijgt ze brokjes.
Nou komt die kleine slettebak hier nou al maanden elke nacht slapen en eten en dat gaat toch onderhand wel in de papieren lopen. Wij hebben geen idee waar ze vandaan komt dus jullie begrijpen dat ik even de Pet’s Eye View heb gekocht en die aan haar bandje heb vast gemaakt zodat we kunnen zien wie haar baasje is. Zelf hoop ik overigens vurig dat ze van die leuke buurvrouw is die verder in de straat woont die altijd in haar ochtendjas door het huis loopt en dat ik de interval zo heb in gesteld dat er precies een foto gemaakt wordt als de buuf door haar knieën gaat om een schoteltje melk neer te zetten of net de douche uitkomt. Dromen mag toch?

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *