Trendwatching Hamburg Deel 2: De Reeperbahn ook leuk bij slagregens

Gisteren vertelde ik jullie het eerste deel van het bezoek van het BrandNewFresh.com team aan Hamburg en hier is deel 2.

Op het station Horner Rennbahn van de U metro komen wij een oude dame tegen die ons ziet kijken hoe we een metrokaartje kunnen kopen en zij bied ons een dagpas aan die nog tot 9 uur die avond geldig is voor 2 euro. Uit de automaat kost dat zelfde kaartje 9,20 euro dus waarom niet. Neemt ze ons in de maling dan kost het maar 2 euro dus wat is het risico. Maar let op! Tip van BrandNewFresh: Ben je van plan om binnenkort naar Hamburg te gaan maak je dan maar niet druk om kaartjes voor de metro want in de 2 dagen dat we er waren zijn we wel 20 keer met de metro gegaan maar we zijn geen enkele keer gecontroleerd.

Lees verder door op de link hieronder te klikken

Wij dus de U metro genomen richting de Reeperbahn 1 keer overstappen en we zijn er. Als we het metrostation uitkomen worden we verwelkomd met hevige slagregens maar we laten ons niet uit het veld slaan, doen onze capuchons op en vervolgen onze weg. Wij constateren meteen dat hoeren en hoerenlopers niets van regen moeten hebben en buiten een paar andere verdwaalde toeristen zijn we de enige op de hele Reeperbahn. Nou is het ook wel een uur of 6 op donderdagavond nou niet echt een uitgaansavond maar toch. Hier en daar een ongezellige dikke man of zwaar ingepakte oude vrouw die ons een liveshow in probeert te praten maar voor de rest weinig volk. Eerst maar even eten bij een Texas gril restaurant. 30 euro lichter en 3 kilo zwaarder staan we na een uurtje weer buiten. We lopen nog een stukje verder en zien dan ineens een enorme kermis. We besluiten eerst naar de kermis te gaan (De Hamburger Dom genaamd) en daarna weer terug te gaan.

Nou zeggen ze altijd dat Tilburg de grootste kermis van Europa is maar de Hamburger Dom is toch ook wel een indrukwekkende kermis. Ben je van plan om Hamburg te bezoeken dan is het wel leuk om te doen tijdens de 3 periodes (!!!) per jaar dat deze kermis er is in Hamburg. Nou ja kermis ik zou het eerder een vreet-kermis noemen. In Nederland heb je een paar attracties en dan een eettentje, op de Hamburger Dom is het precies andersom. Warme worsten, pannenkoeken, snoep, gebak, wijn en bier en hé daar hebben we weer eens een attractie. Eten, drinken en kermis naast een rossebuurt, als er een hemel bestaat dan is ie hopelijk gebouwd naar Hamburg’s voorbeeld…

Ook heb ik weer heerlijk staan genieten van de kermisexploitanten die nog steeds denken dat het heel erg tof is om een botsautootje staant te besturen of nog even een rondje mee te liften op een attractie net voordat hij echt snelheid gaat maken. Dit zijn waarschijnlijk ook de mannen die met piepende banden wegrijden bij een stoplicht of toeteren als ze een vrouw op de stoep zien lopen. Niemand vindt het stoer maar zij denken van wel.

Na de kermis lopen we nog even over de Reeperbahn terug naar de metro en vragen ons af wie in godshemelsnaam nu zo’n schort zou kopen met daaraan een enorme grote piemel bevestigd dat we zojuist in een etalage hebben zien hangen of die sloffen met 2 pluche tieten er op. Sex en humor het is als diaree in een zwembad het blijft een zeer ongelukkige combinatie. We zijn bek af en gaan naar het hotel lekker papie doen.

Naast de Hamburger Dom ligt het stadion van St. Pauli dat genoemd is naar de wijk waar het stadion staat en daar ga ik morgen wat over vertellen.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *