Trendwatching Hamburg Deel 3: Lange Reihe

Op de tweede dag van ons verblijf in Hamburg gingen we al vroeg naar het Centrum en om het even kort samen te vatten het Centrum was gewoon als elk centrum in elke Europeese stad. Alle grote ketens als H&M, C&A, McDonalds en de Saturn/MediaMarkt zijn aanwezig maar daarvoor ga je niet 7 uur in de auto zitten.

Op het internet hadden we gelezen dat er 2 leuke “alternatieve” winkelstraatjes waren en de Lange Reihe en de Marktstrasse en we gingen het eerst naar de Lange Reihe omdat die het dichts bij het centrum zat, namelijk schuin achter het station.

De Lange Reihe is inderdaad een aardig leuke winkelstraat met een gevarieerd aanbod aan kleine winkels waar onder andere kleding, antiek, meubels, gereedschap, kunst en modelbouwtreinen word verkocht en ongeveer 20 saaie bakkers waar je ook koffie kan drinken. Ook vind je aan het begin van de straat een Aziatische en een Indiaase supermarkt (met winkelbediendes mét tulband) en natuurlijk de onvermijdelijke hippie-/buddhabeeldenwinkeltjes.

Aan het eind van de straat (± 500m lang) kregen we dorst en honger en zagen een leuke tent Gnosa. Wij naar binnen en jas uit lekker zitten snel thee besteld en ei op brood en toen een beetje mensen gaan zitten kijken. Toen kwamen we er achter dat ik samen met mijn vrouw het enige hetro stel waren dat er binnen zat. Nou hadden we ook kunnen weten dat het hier om een gaycafe ging door de enorme regenboogvlag die buiten hing maar die hadden we niet gezien toen we naar binnen gingen. Overigens geweldige tent dat Gnosa, vriendelijke bediening, zeer redelijke prijzen lekker eten en prachtige inrichting en schitterende kunst aan de muur. Cafe Gnosa, Lange Reihe 93, Hamburg.

In heel Hamburg maar vooral ook op de Lange Reihe vind je veel winkels die bestaan uit verschillende kleine winkeltjes in één grote ruimte. Door dit systeem kan je wel een winkeltje hebben op een goede locatie maar hoef je niet in je eentje de huur op te hoesten. Op de Lange Reihe zat zelfs één verzamelpand waar wel 5 kleine winkels in zaten en het grappige is dat je eigenlijk zeer makkelijk en laagdrempelig van de ene winkel naar de ander winkel loopt en eigenlijk winkels “binnenloopt” die je normaal niet binnen zou gaan.

Ik heb toen mijn vrouw nog even een nieuwe sjaal afgetroggeld “Alvast voor mijn verjaardag” en een schittterend leistenen”Alpengluck” schildje gekocht omdat we zo dicht bij de Alpen zaten (maar zo’n 750 kilometer) dus dat was wel een passend souvenier…

Schildje en sjaal nu in bezit van de cutting edge trend watcher (...) van BrandNewFresh

Toen de metro in richting de Marktstrasse.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *