UITVINDING VAN DE EEUW! De “Om-een-paal-vouw-fiets”

De 21 jarige ontwerper Kevin Scott heeft een fiets ontwikkeld met een systeem er in dat als je een hendel die aan het frame zit overhaalt het frame flexibel wordt en je ‘m om een paal kan vouwen en zo de fiets op slot kan zetten. Op de website van De Montfort University is het originele stukje te lezen over deze uitvinder/uitvinding van de eeuw.

Ik moet bekennen dat ik een groot liefhebber ben van mensen die vallen, struikelen, ergens tegenaan lopen enz enz. dus begrijpen jullie dat ik iedere ontwikkeling op fietsgebied waar ook maar een fractie kans is dat iemand er mee op z’n plaat gaat van harte toejuig. Ik heb een keer in Amsterdam bij Station RAI een kerel zo verschrikkelijk heerlijk op zijn muil zien gaan omdat hij vergeten was om zijn vouwfiets goed vast te zetten toe hij uit de trein kwam, dat ik nog af en toe in de lach schiet als ik daar weer aan denk.

Overigens ben ik van mening dat deze “Om-een-paal-vouw-fiets” niet onlangs pas is uitgevonden is door Kevin Scott maar door een paar Rotterdamse vandalisten. In 1994 heb ik namelijk mijn fiets om half 4 ’s nachts ook al een keer om een lantarenpaal gevouwen gevonden in het centrum van Rotterdam toen ik naar huis wilde rijden na een avondje stappen. Dus ik denk dat dit idee dus gejat is of Kevin Scott woonde toen hij 5 was in Rotterdam, was hij enorm sterk voor zijn leeftijd en krijg ik nog een nieuwe fiets van ‘m.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.