Van Ottawa op weg naar Toronto

Vanmorgen hebben we Ottawa verlaten en gaan we op weg naar Toronto. De afstand is ongeveer zo’n 370 km maar aangezien we de toeristische route gaan nemen zullen we Toronto vandaag niet halen. Vanaf het hotel nemen we de snelweg 417 slaan af naar de 416 en rijden die uit tot hij overgaat in de 401 bij Prescott. Na een tijdje besluiten we van de snel weg 401 af te gaan en oude snelweg naar Toronto te nemen de 2. Als we op de 2 rijden rijden we over wegen met aan beide kanten prachtige huizen of aan onze linkerhand het water van Lake Ontario. Om half 2 krijgen we echt een beetje honger en besluiten te stoppen bij het eerste restaurant dat we tegenkomen. Het eerste restaurant besluiten we over te slaan omdat me niet de middag en avond in het ziekenhuis willen doorbrengen voor het leegpompen van onze maag. In Lansdowne komen we wel een hygiënisch restaurant tegen en ik bestel de Rapid Delux Hamburger en mijn reisgenote een kom kalkoen/groente soep. Alle ingrediënten zijn rete vers en komen uit de buurt en mijn hamburger is een complete avondmaaltijd voor 2 volwassenen maar besluit hem toch helemaal alleen inclusief alle patat op te eten.
Bij Kingston aangekomen nemen we de snelweg 33 en komen langs plaatjes met namen als Adolphustown, Picton en Bloomfield. De weg van Adolphustown naar Picton houdt ineens op bij een een helling die het water inloopt en we blijken de ferry te moeten nemen (gratis dus leuk) om met de auto in Picton te kunnen komen. Van Picton rijden we naar Bloomfield en dan naar Belleville en daar nemen we weer de 401 omdat we onderweg niet echt hotels tegenkomen waar we willen slapen. Bij Cobourg (met ijs) nemen we de afslag en we rijden meteen naar het Comfort Inn (121 Densmore Rd. Cobourg) en mijn reisgenote gaat naar binnen om te kijken of er nog plaats is. Aangezien er op het hele parkeerterrein 2 auto’s staan moet dat denk ik geen probleem zijn. Het duurt even en ik besluit naar binnen te gaan om te kijken of alles lukt. Ik kom binnen en vraag “Helemaal nokkie nokkie vol zeker?” en mijn reisgenote lacht flauwtjes en ik ga een beetje tof staan leunen op de balie. Als ik naar de dame achter de balie kijk denk ik: “Wat staat die stoel van de chick laag” maar dan zie ik dat ze helemaal niet zit, maar staat. Historisch moment: we worden ingecheckt door een Oempa Loempa.
We vragen een beetje rustige kamer omdat we de afgelopen dagen al genoeg uit onze slaap zijn gehouden door voetbal- en ijshockeyteams. Dat houdt in dat we naar de eerste moeten en onze twee hutkoffers de trap om moeten trekken.
Het loopt tegen 7 uur en we besluiten Cobourg even door te rijden om te kijken of we ergens kreeft kunnen eten. We rijden een beetje doelloos rond en het visrestaurant waarde Comfort Inn Oempa Loempa ons heen heeft gestuurd blijkt een Fish & Chips afhaal snackbar te zijn dus we rijden nog even verder. Dan zien we woorden staan die mij altijd vullen van vreugde namelijk de woorden “All”, “You”, “Can”, “Eat”, “Chinese” en “Buffet”. Ik parkeer de auto en we gaan het restaurant binnen. We hebben gezien op de deur dat ze om 9 uur sluiten dus we hebben nog maar 1,5 uur om ons misselijk te eten voor 10,50 per persoon. Dit Chinese restaurant is gevestigd in een ruimte die eerder waarschijnlijk dienst heeft gedaan als garage of iets dergelijks want boven de gezellige Chinese lampionnen zie je het golfplaten plafond. Een welkomspraatje van de mevrouw die onze plaatsen wijst geeft ons meteen een vertrouwd gevoel want ook zij is, net als haar collega’s in Nederland, totaal onverstaanbaar en dan weet je dat je goed zit. Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden besluit ik deze update met een door  mijn reisgenote gemaakte fotoreportage van het Red Lantern Buffet Restaurant 727 William St, Cobourg.

Foto’s v.l.n.r.: 1) De slechte Chinese wielrenner ooit is geëmigreerd naar Canada en is in Cobourg een restaurant begonnen en noemde dat naar zijn vaste positie in het peleton. 2) U dacht dat de Hofplein fontijn indrukwekkend was? Dan heeft u de spitter, spetter, spater fontijn in de hal van het Red Lantern Buffet restaurant in Cobourg nog niet gezien. 3) Dus je laat een bronze plaat met een zeer slechte plattegrond van een of andere Chinese stad naar Canada verschepen die hang je dan op in je restaurant maar dan laat je er wel midden in een knalrode brandalarmbel op monteren.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *