Voordeelbundel: www.Funda-mentalisten en Croissant Neuf


Vrijdag even een biertje gedaan in Mess bij de BlockBorrel van het Schieblock, een creatief verzamelgebouw in hartje Rotterdam, waar ik tot een paar maanden geleden nog kantoor hield. Ik ging weg en toen was het af. Biertje of 8 één pakje sigaretten en vele leuke gesprekken met o.a. de heren van Revolutie.tv. De ene (Arie de Vroed) doet beeld en de andere (Edwin de Voigt) doet woord. Misschien beetje kort door de bocht maar ongeveer plus minus klopt het wel. Ze vertellen over hun toer met hun show Gelul uit de ruimte en hun nieuwe toer die héééééél anders wordt maar nog niet weten hoe. En over een boekje met gedichten. Gedichten van Edwin en Menno Smit. De ene kant Edwin alias Voigt Moisturizer en de andere kant Menno Smit alias The Body Mass Index. Die gaat even plassen en die gaat bier halen en we raken elkaar even kwijt en ik schuif aan bij andere vrienden aan tafel en begin het volgende gesprek/slap lul verhaal. Dan staat Edwin naast de tafel en geeft me de Voordeelbundel.
Zaterdag ontwaak ik na vier uurtjes slapen met hoofdpijn (shit kater) die rond negen uur ’s morgens omslaat in (oh nee) migraine. Ik probeer aan het eind van de middag nog wat te lezen in de bundel maar de letters dansen voor mijn ogen en worden omringt door aura’s en bliksemflitsjes. Even uitstellen tot morgen.
Gisteren zitten lezen en blij verrast. Voight is meer van de woordgrappen Smit is meer van de grappig opgeschreven woorden. Beide zwaar Rotterdams, dus leuk. Bundel schijnt een tientje te kosten in de boekwinkel. Vijf euro bij optredens (“Die mensen hebben immers al betaald, toch?”). Gewoon bij optredens kopen. Twee voor een tientje. Heb je een leuke avond en meteen een goed cadeau voor iemand die alles al heeft.

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *