Wordfeud op je koelkast met de Scrabble Refrigerator Magnet Set


Wat: Scrabble Refrigerator Magnet Set
Prijs: ± 11,- euro
Website: fredflare.com

Op duizenden zolders, garages en schuren stonden de dozen met Scrabble spelen al jarenlang stof te vergaren maar door de Wordfeud app voor op de mobiletelefoon zijn de oude spellen weer tevoorschijn gehaald en zijn de in de speelgoedwinkels en warenhuizen de nieuwe spellen niet aan te slepen.
Grappig dat door moderne techniek oude dingen ook weer populair worden. Vraag me af of dit de eerste keer is dat in de geschiedenis dit is gebeurd. Ik heb bijvoorbeeld niet het idee dat door Fifa 12 ineens een heleboel kinderen weer op pleintjes gaan voetballen.

De Scrabble Refrigerator Magnet Set lijkt eigenlijk een gewoon Scrabble spel te zijn maar dan magnetisch. Ik las de omschrijving en daar stond dat er 100 letters in in het magnetische spel waren en dat leek me veel minder dan het echte spel maar volgens Wikipedia zitten er in de Nederlandse versie ook maar 100 letters. Of het spel echt te spelen is (en hoe die 2x en 3x woordwaarde werken) of dat het puur decoratief weet ik niet.
Ik had zelf met de zin “j-e-w-e-e-t-t-o-c-h-g-o-d-v-e-r-d-o-m-m-e-d-a-t-i-k-g-e-e-n-q-u-i-c-h-e-l-u-s-t” die ik  zo op de ijskast had geplakt dat ik 3 x woordwaarde en de ‘q’ precies op ‘tripple letter score’ had gelegd in een keer het potje hier thuis gewonnen…

 

Share on:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *